Direktor Netflixa o filmskoj adaptaciji Kronika iz Narnije: Bit će veće i odvažnije

Screenshot: Youtube

GRETA Gerwing prošle je godine predstavljena kao redateljica nove filmske adaptacije Kronika iz Narnije. Trenutno nije puno toga poznato oko adaptacije, otkriveno je da će se snimati film prema knjizi Lav, vještica i ormar, koji je dio serijala Kronike iz Narnije pisca C. S. Lewisa. 

Nije otkriveno tko će glumiti u filmu ni kada publika može očekivati premijeru na Netflixu. No, u nedavnom intervjuu za Time, u kojem je Gerwig imenovana Timeovom ženom godine, izvršni direktor Netflixa Ted Sarandos komentirao je ovaj projekt i redateljicu nazvao nevjerojatnom vizionarkom.

"Film neće biti u suprotnosti s onim kako je publika zamišljala te svjetove, ali će biti veći i odvažniji nego što su zamislili", Komentirao je Sarandos.

Gerwig je Kronikama iz Narnije privukao stil pisanja C. S. Lewisa

U istom intervjuu za Time, redateljica je otkrila da ju je Kronikama iz Narnije privukla kvaliteta načina na koji C. S. Lewis piše, čiji je stil pisanja opisala kao "euforičan poput snova". 

"Povezano je s folklorom i bajkama Engleske, ali je kombinacija različitih tradicija. Kao dijete, cijelu priču automatski prihvaćate. Da ste u toj zemlji Narniji, tamo su fauni, a onda se pojavi i Djed Božićnjak. Ni ne pada nam na pamet da to nije tako. Spremna sam prihvatiti svjetove koje je Lewis stvorio jer je to ono što ove filmove čini tako uvjerljivima", ispričala je Gerwig.

Podsjetimo, iz svijeta Kronika iz Narnije već su napravljene tri adaptacije. Disney je adaptirao romane Lav, vještica i ormar te Kraljević Kaspijan, a potom je Fox adaptirao roman Plovidba broda Zorogaza. Svi filmovi bili su komercijalno uspješni, ali najbolje je rezultate ostvario Lav, vještica i ormar iz 2005. godine, koji je zaradio 745 milijuna američkih dolara diljem svijeta i koji je za mnoge obožavatelje serijala bio savršena adaptacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.