Druga sezona ove serije oborila je rekorde gledanosti na Netflixu

Screenshot: YouTube

DRUGA sezona Netflixove hit serije Bridgerton nadmašila je prvu sezonu i postala najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku, piše Dedline.

Posljednja sezona ima ukupno 627.11 milijuna odgledanih sati na streaming divu, dok je prva sezona imala 625.49 milijuna odgledanih sati tijekom istog razdoblja.

Netflix mjeri popularnost svojih serija na temelju sati gledanja u prvih 28 dana. Serija Squid Game na korejskom jeziku i dalje je najgledanija njihova serija s 1.65 milijardi sati pregledanih u prvih 28 dana.

 

Druga sezona Bridgertona oborila je rekord i u tjednom gledanju (251.74 milijuna sati), a u tjednu u kojem se trenutno nalazimo zabilježeno je čak 66.61 milijun sati gledanja, što nadmašuje i sve popularniju seriju Anatomy of a Scandal (40.28 milijuna sati).

OPREZ! Tekst može sadržavati spojlere

Serija koja je u prvoj sezoni potukla sve rekorde gledanosti proglašena je najvrućom serijom na Netflixu zbog eksplicitnih scena, a tisuće djevojaka poludjele su za glavnim glumcem Regé-Jeanom Pageom. Page se u seriji ove sezone nije pojavio, a vrućih scena nema ni blizu kao u prvoj sezoni.

Iako je u središtu serije ljubavna priča, ovaj put između Anthonyja Bridgertona (Jonathan Bailey) i Kate Sharme (Simone Ashley), ona je spora i napeta, za razliku od fatalne privlačnosti i ljubavi između vojvode od Hastingsa i Daphne Bridgerton u prvoj sezoni.

Inače, još je ranije najavljeno da će Bridgerton imati i treću i četvrtu sezonu. Prva sezona pogledana je u 82 milijuna kućanstava diljem svijeta, a glumci koji su utjelovili likove postali su planetarno popularni gotovo preko noći. No mnoge je razočaralo što se u drugoj sezoni ne pojavljuje glumac Regé-Jean Page, koji je tumačio vojvodu od Hastingsa.

Serija je za par dana proslavila glumicu Simone Ashley

Radnja američke serije smještena je u 19. stoljeće u Londonu. Producirala ju je Shonda Rhimes, iza koje su brojne uspješne serije, među ostalima i Uvod u anatomiju. Rhimes je 2017. godine s Netflixom potpisala ugovor o višegodišnjoj ekskluzivnoj suradnji. Mnogi su zbog brojnih scena seksa ovu seriju prozvali "najvrućom serijom na Netflixu". 

Druga sezona serije iznjedrila je i nove zvijezde Bridgertona. Najsjajnija među njima je definitivno 26-godišnja britanska glumica Simone Ashley.

Simone Ashley karijeru je počela 2016. godine u manjim projektima, u kojima je igrala epizodne uloge. Prva veća uloga došla je u Netflixovoj seriji Sex Education, u kojoj je dobila ulogu Olivije Hanan. Serija Sex Education prati živote učenika, zaposlenika i roditelja izmišljene srednje škole Moordale dok se bore s raznim osobnim dilemama, često vezanima uz seksualnost.

Simone Ashley u drugoj sezoni glumi Kate Sharmu, 26-godišnju Indijku koja dolazi u London kako bi mlađoj polusestri Edwini pomogla naći muža iz krugova engleskog plemstva.

Pročitajte više