Clint Eastwood vjeruje da je jedan njegov film krivo shvaćen: “To je ljubavna priča”

Foto: EPA

KINEMATOGRAFSKA ljubavna priča ne mora nužno biti romansa, a najbolji dokaz tomu je Clint Eastwood koji je stekao mnogo iskustva u tom pogledu.

Mostovi okruga Madison iz 1995. nedvojbeno se ističu kao vrhunac njegovih filmova s ljubavnom tematikom. Ta priča, nominirana za Oscara, govori o fotografu koji se zaljubio u domaćicu tijekom svog posljednjeg zadatka.

No, postoji mnogo različitih oblika ljubavi. Eastwood je priznao da je film Djevojka od milijun dolara reklamiran kao sportska drama, a prema njemu, to nije točno.

"Djevojka od milijun dolara govori o traganju za obiteljima, ljudima sa snovima o uspjehu i pokušaju probijanja do vrha", objasnio je redatelj.

"Kad sam pokušao prodati ideju o snimanju ovog filma, svi su se pitali zašto film o boksu, i to ženskom boksu. Odgovarao sam da to nije film o boksu, to je ljubavna priča", dodao je Eastwood.

Srećom, Warner Bros uspio je shvatiti Eastwoodovu viziju te je tako snimljen film o podcijenjenom boksačkom treneru kojega muči savjest zbog prošlosti pa iskupljenje pokušava pronaći pomažući boksačici amaterki u njezinu krhkom snu da postane profesionalka. Film je osvojio četiri Oscara, uključujući onaj za najbolji film.

"Hilary Swank u filmu postaje kći ili surogat-kći Morgana Freemana. To je ljubavna priča između oca i kćeri", tvrdi Eastwood.

Djevojka od milijun dolara donijela je Oscare Swank i Freemanu, koji su osvojili nagrade za najbolju glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Pročitajte više