Elle Fanning ostala bez uloge u poznatoj franšizi zbog manjka Instagram pratitelja

Foto: EPA

ELLE Fanning, poznata po ulozi Aurore u Disneyjevom Maleficentu i Katarine II. Velike u seriji The Great, ima iskustva s glavnim ulogama u velikim franšizama, no mlada zvijezda još se nije priključila gigantima industrije, poput Star Warsa i Marvela. 

U nedavnom intervjuu u podcastu Happy Sad Confused Fanning je otkrila osjeća li pritisak da se pridruži velikim filmskim franšizama kako bi ostala relevantna kao glumica, piše Variety.

"Ne osjećam taj pritisak. Zaista ne", rekla je Fanning, ali je otkrila da razumije što su velike franšize poput Marvela, Star Warsa ili DC-ja učinile za karijere drugih glumaca. Pritom je dodala da je prihvaćanje takvih uloga zastrašujuće jer nikad ne znate hoće li film uspjeti.

Fanning je potvrdila da je odradila audiciju za barem jedan veliki filmski serijal, koji nije htjela imenovati, ali je otkrila da je izgubila ulogu jer njen profil na društvenim mrežama nije bio dovoljno impresivan.

"Neću reći koji je film bio u pitanju, ali nisam dobila ulogu u nečem velikom jer nisam imala dovoljno pratitelja na Instagramu u tom trenutku, to možda nije bio jedini razlog, ali je jedina povratna informacija koju sam dobila", rekla je Fanning. "Ne vjerujem da je to razlog zbog kojeg netko ne bi trebao dobiti ulogu. U pitanju je bio veći film, vezan uz jednu franšizu."

Fanning trenutno ima 7 milijuna pratitelja na Instagramu i promovira treću sezonu popularne serije The Great, koja će biti objavljena na streaming platformi Hulu 12. svibnja. U seriji glumi s Nicholasom Houltom, koji ima ulogu Petra III. Fjodoroviča. 

Fanning je otvorena za mogućnost pridruživanja velikim filmskim franšizama. Prema njenim riječima, nikad ne bi odbila takvu priliku, ali bi htjela razgovarati s producentima kako bi saznala što bi takva uloga značila za nju i njen profesionalni razvoj.

Njeno iskustvo jasno pokazuje da se karijera u filmskoj industriji neprestano mijenja i evoluira te da je važno pronaći ravnotežu između različitih vrsta projekata. Ako radite na velikim franšizama, to vam daje više oduška kad su u pitanju manji indie projekti.

Iako je jasno da uloga u velikoj franšizi može pomoći karijeri glumca, Fanning je izričita u svom stavu da kvaliteta rada i talent trebaju biti primarni faktori pri odabiru glumaca, a ne broj pratitelja na društvenim mrežama. Njezin pristup ostaje usredotočen na umjetnost glume i pronalaženje uloga koje su autentične za nju i njeno umjetničko izražavanje.
 

Pročitajte više