Evo kako je Hitchcockov Psiho utjecao na film Barbie

PRODUKCIJSKA dizajnerica Sarah Greenwood i scenografkinja Katie Spencer su zaslužne za nezaboravni set u najnovijem filmu Grete Gerwig Barbie, ali u nedavnom intervjuu za Variety su otkrile da će trenutačna pomama za rozom bojom vjerojatno nestati do iduće godine. 

Greenwood je rekla da su Gerwig, Mattel i producenti filma, među kojima je i glavna zvijezda Margot Robbie, dali scenografima potpunu slobodu, što je istovremeno bilo i “odlično i zastrašujuće”. 

Kada su Greenwood i Spencer dizajnirale Mattelovu kuću iz snova, nisu htjele napraviti identičnu repliku kuće, već su je samo koristile kao inspiraciju. Ipak, kuće u kojima se nalaze Robbie i ostale glumice koje su utjelovile Barbie jako podsjećaju na Mattelove vintage kuće iz snova. Dimenzije namještaja i kuća su također umanjene za 23% jer su barbike u Mattelovim starijim kućama za lutke uvijek bile nešto veće od prostora u kojem se nalaze. 

Screenshot: Youtube/WarnerBros

Greenwood je rekla kako joj je najdraži dio seta bila kuća Čudne Barbie, koju je utjelovila Kate McKinnon, a kao inspiracija za ovu kuću je poslužio set s filma Psiho Alfreda Hitchcocka. Iako se kuća u viktorijanskom stilu, kakvu vidimo u Psihu, ne bi uklopila u estetiku filma, Greenwood je rekla kako su uspjeli ubaciti krivudave stube kao u hitu iz 60-ih.

Screenshot: YouTube/Paramount/Warner Bros.

Još jedan detalj iz kuće Čudne Barbie je pronašao inspiraciju u jednom klasiku. Riječ je o vozilu hitne pomoći Čudne Barbie, koje je inspirirano animiranom serijom Uvrnute trke (Wacky Races) iz kasnih 60-ih. 

Greenwood i Spencer su na setu koristile 12 različitih nijansi ružičaste boje i preko 100 boja. Iako su u jednom trenu morale promijeniti set u nijanse crne, bijele i sive, nakon što Ken preuzme vodstvo, priznale su da im je na kraju bilo drago vratiti se harmoničnom i ružičastom Barbie setu.

Pročitajte više