Film iz 2018. je hit u Hrvatskoj. Već 11 tjedana je među najgledanijima na Netflixu

Screenshot: YouTube

Ne može se baš svaki film pohvaliti da se nalazi unutar top 10 ljestvice najgledanijih filmova više tjedana u nizu. No jednom božićnom animiranom filmu to je uspjelo te se već 11. tjedan zaredom drži na toj listi u Hrvatskoj.

Riječ je o Grinchu iz 2018. godine. Radnja prati mrzovoljnu i zločestu osobu koja pokušava uništiti Božić u veselom gradu. No na tom putu srce mu počinje otapati jedna velikodušna djevojčica. To je animirana adaptacija poznate dječje knjige "Kako je Grinch ukrao Božić", autora Dr. Seussa.

Zaradio je više od pola milijarde dolara na kino-blagajnama

Film je tijekom svog perioda prikazivanja u kinima zaradio 526.7 milijuna dolara, čime je postao najuspješnija adaptacija nekog Seussovog djela. Iako je hit na Netflixu u Hrvatskoj, kritičari i publika u svijetu nisu bili baš blagonakloni prema filmu. Na Rotten Tomatoesu ima ocjene 59 posto kod publike i 51 posto kod kritičara.

Redatelji filma su Scott Mosier i Yarrow Cheney, a kao scenaristi potpisuju se Michael LeSieur i Tommy Swerdol. Na Netflixu postoji i sinkronizirana verzija filma pa su glavnim likovima glasove posudili poznati hrvatski glumci poput Krešimira Mikića, Vanne Senjak, Janka Popovića Volarića, Ervina Baučića i Ksenije Marinković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.