Film iz 2024. već je uvršten među 10 najboljih filmova svih vremena na Letterboxdu

Screenshot: Youtube

Kada razmišljamo o najboljim filmovima svih vremena, na pamet nam padaju The Godfather, Breakfast at Tiffany's ili The Shining. Ovi filmovi su pošteno zaslužili svoje mjesto na popisu "najvećih filmova svih vremena", a i danas privlače publiku. Ipak, na ovu ljestvicu na Letterboxdu uspio se ugurati i nedavno objavljeni film - The Dune: Part Two.

Dobio je ocjenu 4.6 od 5 na web-stranici, unatoč činjenici da je objavljen tek 1. ožujka. Radnja se nadovezuje na prvi film i prati Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) koji s vojskom Fremena ratuje protiv zle obitelji Harkonnen. Veliki naglasak stavljen je na odnos Paula i Chani (Zendaya), čije poznanstvo očito postaje ljubav. Dodatak drugom dijelu su Shaddam IV. (Christopher Walken), Feyd-Rautha (Austin Butler) i princeza Irulan (Florence Pugh).

 

Prvi dio je u kinima zaradio 435 milijuna dolara, a nastavak preko 200 milijuna dolara u samo tri dana od početka prikazivanja.

Online katalog filmova ima više od 876.000 u svom sustavu, tako da je dolazak na ovaj popis pravo postignuće. Najbolje ocijenjeni filmovi na Letterboxdu uključuju The Human Condition III: A Soldier's Prayer, Parasite, High and Low, The Godfather: Part II i Seven Samurai. Tri najbolja su 12 Angry Men, Come and See i Harakiri.

Pročitajte više