Film koji Netflix najavljuje tjednima razočarao kritiku: "Mučenje, katastrofa"

Screenshot: YouTube

NETFLIXOV film Persuasion (Uvjeravanje), temeljen na istoimenom romanu Jane Austen, dobio je od kritičara i novinara neslavnu etiketu "najgore adaptacije" nekog djela ove engleske autorice.

Film je režirala Carrie Cracknell, a glavnu ulogu je dobila Dakota Johnson. Ona glumi Anne koja je bila zaručena za mornaričkog časnika Fredericka Wentwortha. Par je bio zaručen sve dok Anneina prijateljica lady Russell nije uvjerila Anne da je on "nedostojan" braka s njom. Nakon osam godina Wentworth se vraća kao bogati kapetan, a njena obitelj je na rubu bankrota.

 

"Apsolutno neoprostivo. Ukinite Netflix!"

"Sad se može pričati o filmu Persuasion pa mogu slobodno reći da je to najgora adaptacija Jane Austen koju sam ikad pogledala. Apsolutno neoprostivo. Ukinite Netflix. Ukinite Dakotu Johnson", napisala je filmska kritičarka Morgan Leigh Davies o filmu koji Netflix najavljuje tjednima.

Njeno mišljenje dijele i ostali kritičari. Brian Viner iz Daily Maila nazvao ga je "mučenjem", a dodao je i da Anneino stalno gledanje u kameru, odnosno u publiku, pokazuje nerazumijevanje knjige.

Wendy Ide iz The Guardiana film je nazvala "travestijom", a Tim Robey iz The Telegrapha naglasio je da je film u "skoro potpunom neslaganju s onim što mu je trebao biti izvorni materijal".

Film su dosad imali prilike pogledati samo kritičari i novinari, a na Netflixu će biti dostupan od petka, 15. srpnja.

Pročitajte više