Gledatelji su ovaj vestern prozvali remek-djelom 30 godina nakon njegove premijere

Screenshot: YouTube/ Buena Vista Pictures Distribution

POPULARNOST serije Yellowstone i njezinih spin-offova, nadolazeći vestern Kevina Costnera Horizon: An American Saga, kao i uspjeh country albuma pop-zvijezde Beyonce upućuju na to da bi vestern mogao doživjeti renesansu u Hollywoodu.

Prema portalu Dexerto, to je razlog zbog kojeg neki od klasika ovog žanra trenutno nalaze novu publiku. Jedan od njih je i Legendarni Tombstone (Tombstone) iz 1993. godine, koji je postao glavna tema viralne rasprave na Redditu.

 

Legendarni Tombstone režirao je George P. Cosmatos, a napisao Kevin Jarre. Film je inspiriran stvarnim ličnostima i njihovim obračunima vatrenim oružjem, do kojih je došlo u jugoistočnoj Arizoni krajem 19. stoljeća.

Film prati umirovljenog šerifa Wyatta Earpa, koji sa svojom braćom odlazi u gradić Tombstone, u kojem živi njegov dugogodišnji prijatelj Doc Holiday. Earp i njegova obitelj nadaju se mirnom životu u Tombstoneu, ali ubrzo doznaju da grad svakodnevno teroriziraju opasni razbojnici. Braća Earp i Holiday odluče im stati na kraj.

Izvanredna glumačka postava

Iako su i režija i scenarij oduševili kritičare, Legendarni Tombstone privukao je pažnju redditora zbog odlične glumačke postave, koju čine najveće zvijezde 90-ih. Kurt Russell, Val Kilmer, Michael Biehn, Powers Boothe, Robert Burke, Sam Elliot, Bill Paxton, Billy Zane i Dana Delany samo su neka od poznatih imena koja su glumila u ovom kultnom vesternu.

Jedan korisnik društvene mreže napisao je da film funkcionira upravo zbog nevjerojatne glumačke postave, koju predvode Russell i Kilmer.

"Val Kilmer i Kurt Russell dobivaju najviše pohvala, ali broj renomiranih glumaca u ovom filmu je zapanjujući", napisao je korisnik.

"Ovaj film je dokaz da redatelji nisu uvijek toliko bitni. Režija na ovom filmu bila je užasna, ali su na kraju svejedno uspjeli napraviti remek-djelo", dodao je drugi.

"Svi pišu koliko je odličan Val Kilmer i nisu u krivu, ali ja obožavam Michaela Biehna u ulozi zlikovca", dodao je treći.

Legendarni Tombstone ima ocjenu 73 posto od kritičara na Rotten Tomatoesu i 94 posto od publike.

Pročitajte više