Guillermo Del Toro je trebao režirati Ratove zvijezda, projekt je odbačen

Foto: EPA/Screenshot: Youtube/Lucasfilm

DAVID S. Goyer, scenarist poznat po svom radu na trilogijama Blade i Vitez tame, u podcastu Happy Sad Confused otkrio je da su on i Guillermo Del Toro trebali raditi na jednom filmu iz franšize Ratovi zvijezda. Oskarom nagrađeni redatelj je to kasnije potvrdio na svom X-u (Twitteru). 

“Napisao sam scenarij za jedan film iz franšize Ratovi zvijezda, koji je trebao režirati Guillermo Del Toro i koji nikada nije snimljen”, rekao je Goyer voditelju podcasta Joshu Horowitzu. “To je bilo prije otprilike četiri godine. Puno toga se tada događalo u Lucasfilmu, ali scenarij je kul.“

Del Toro je na svom X-u potvrdio da je to što je rekao Goyer istina, ali da se dogodilo prije 6 godina, a ne 4. “Ovo je istina. Ne smijem reći puno. Možda dva slova, ‘J’ i ‘BB’, ili su to tri slova?” napisao je redatelj na X-u.

Redatelj je tijekom intervjua za Yahoo Movies iz 2015. godine izjavio da bi htio raditi na filmu o zlikovcu Jabbi the Huttu, tako da fanovi vjeruju da je to odbačeni projekt na kojem su radili Del Toro i Goyer. “Htio bih napraviti nešto nalik sagi Kum o Jabbi the Huttu i svemu što je morao učiniti kako bi preuzeo kontrolu”, rekao je tada Del Toro. 

Goyer je tijekom podcasta otkrio da je radio i na scenariju za prednastavak Ratova zvijezda, o osnutku Jedija, koji je smješten 25.000 tisuća godina prije prvog filma. Iako Goyer više na surađuje s Lucasfilmom, redatelj James Mangold radi na povijesnom filmu o svemiru Ratova zvijezda, koji bi se mogao dotaknuti ove teme.  

Pročitajte više