Hrvatski film nalazi se u tri najgledanija na Netflixu

Screenshot: YouTube

MARGINALCI Ljubomira Kerekeša od 14. rujna se prikazuju na Netflixu. Riječ je o najgledanijem domaćem filmu 2022. godine, kada ga je u kinima pogledao više od 46 tisuća ljudi. Film je do 20. veljače ove godine zaradio 267.708,73 eura na kino blagajnama i postao peti najuspješniji film svih vremena. A da se publici iznimno sviđa, dokazuje podatak da je tijekom ovog vikenda stigao na treće mjesto najgledanijih filmova na Netflixu u Hrvatskoj.

Radnja filma se odvija u vrijeme skupštine odbora sela Črevo, a u središtu radnje je kulturno-umjetnička priredba u izvedbi svih članova odbora. Događaj godine dolazi popratiti i NNTV (Naša najnovija hrvatska televizija) iz Zagreba, u sklopu emisije "Hrvatski seljak u Europi" te nailazi na brojne šarolike sugovornike.

 

Autori kažu kako su marginalci iz naslova "svi mi" jer "borimo se za novu kanalizaciju i odvodne jarke, organiziramo akciju 'Zbogom oružje', a doma imamo još artiljerije za pola ulice, oplakujemo susjeda s kojim nismo cijeli život mogli popit ni jedan gemišt, branimo prava homoseksualaca, ali molimo Boga da nam je obitelj heteroseksualna".

"Već se dugo nisam nasmijala do suza na neki film, kamoli domaće produkcije", "Hrvatska kinematografija je prilično loša, ali Marginalci su možda izuzetak", "Meni je odličan", "Preporučujem film, baš je zabavan", neki su od komentara gledatelja na Facebooku.

U filmu glume Draško Zidar, Ljubomir Kerekeš, Mijo Pavelko, Marija Krpan, Jan Kerekeš, Milan Pavlović, Andro Damiš, Ksenija Marinković, Ana Begić Tahiri, Boris Svrtan, Darko Janeš, Matko Knešaurek, Luka Petrušić, Goran Koši, Hana Hegedušić, Darko Plovanić.

Pročitajte više