Idealiziramo ih, a ne bi nam trebali biti uzori: Ovo su najtoksičniji filmski parovi

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

KAD JE riječ o romantičnim odnosima u filmovima, obično očekujemo priče o ljubavi, odanosti i iskrenim emocijama. Međutim neki filmski parovi imaju mračnu stranu. Oni prikazuju disfunkcionalne odnose, pune toksičnosti i manipulacije, ali fanovi ih ipak često idealiziraju. U nastavku ćemo istaknuti neke od najtoksičnijih filmskih parova.

Bella Swan i Edward Cullen - Sumrak saga

Bella i Edward su najpoznatiji primjer nezdravog odnosa koji su fanovi idealizirali. Edwardov kontrolirajući stav, kao i njegova tendencija da donosi odluke za Bellu stvaraju pogrešan dojam o tome kako zdrav odnos treba izgledati. Osim toga, njegova opsesivna priroda prelazi granice zdravog ponašanja, na što ukazuje činjenica da Edward promatra Bellu kako spava bez njenog znanja.

Harley Quinn i Joker - Odred otpisanih

Harley Quinn i Joker su još jedan par koji je, usprkos svom nasilnom i manipulativnom odnosu, postao izuzetno popularan među fanovima na društvenim mrežama. Joker je emocionalno i fizički zlostavljao Harley, dok je ona postala ovisna o njemu. Njihova veza je sve samo ne zdrav primjer ljubavi i poštovanja. 

Anastasia Steele i Christian Grey - Pedeset nijansi sive

Ova popularna saga, poznata po svojim erotskim scenama, prikazuje vezu koja je u osnovi zasnovana na manipulaciji i dominaciji. Christianov kontrolirajući stav i njegovo nametanje svojih seksualnih preferencija Anastasiji, bez obzira na njenu sigurnost, pokazuju nezdrav oblik odnosa.

Allie Hamilton i Noah Calhoun - Bilježnica

Iako se Allie i Noah često smatraju vrhuncem romantične ljubavi, njihova veza nije bez problema. Noini pokušaji da prisili Allie na odluku, kao i njihova obostrana impulzivnost, mogu poslužiti kao primjeri toksičnog ponašanja. Iako je njihova ljubavna priča dirljiva i puna velikih gesti, važno je zapamtiti da neki od njihovih postupaka u stvarnom životu ne bi bili primjereni, primjerice Noine prijetnje samoubojstvom ako Allie ne izađe s njim. 

Scarlett O'Hara i Rhett Butler - Zameo ih vjetar

Veza između Scarlett i Rhetta je prožeta nizom manipulacija, laži i emocionalnog zlostavljanja. Rhettovo ponašanje prema Scarlett je često grubo i hladno, u par navrata ju i zlostavlja, dok Scarlettina manipulacija i sebičnost također pridonose toksičnosti njihovog odnosa.

Svi ovi filmski parovi, unatoč svojoj popularnosti, prikazuju nezdrave obrasce ponašanja koji su daleko od idealnih. Iako je ovakve odnose zanimljivo gledati na velikom ekranu, važno je razumjeti da su oni često puni manipulacije, zlostavljanja i kontrolirajućeg ponašanja, što je karakteristika toksičnih odnosa. Upravo zbog toga oni ne bi trebali služiti kao vodič za stabilne i sretne veze.

Pročitajte više