Ikona horora Robert Englund kaže da bi svi trebali pogledati ovaj kultni film

Foto: EPA

AMERIČKI glumac Robert Englund, kojeg najbolje znamo po ulozi poznatog zlikovca Freddyja Kruegera u franšizi Strava u Ulici brijestova, nedavno se pojavio na konvenciji za ljubitelje stripova Terror Con u Massachusettsu. 

Glumac je na konvenciji odgovarao na razne upite fanova, od filmskih preporuka do najdražih filmova. Među najdražim hororcima, Englund je naveo klasike kao što su Vještica (The Witch), Rosemaryna beba (Rosemary’s Baby), Kad jaganjci utihnu (The Silence of the Lambs) i Egzorcist (The Exorcist). 

No, kada su glumca pitali koji film bi svima preporučio za Noć vještica, Englund je rekao svojim fanovima da bi trebali pogledati May s Angelom Bettis. 

"Angela Bettis u filmu May", rekao je Englund. "Svi biste trebali za ovu Noće vještica pogledati May. Podcijenjen, odličan i odvratan film." 

Psihološki horor May iz 2002. godine, u kojem glume Angela Bettis, Anna Faris, Jeremy Sisto i James Duval, filmski je prvijenac redatelja Luckyja McKeeja. Film prati mladu, usamljenu veterinarsku asistenticu May Kennedy koja je traumatizirana zbog teškog djetinjstva. May je rođena razroka, zbog čega se nikad nije uklapala u svoju okolinu i jedini prijatelj joj je bila njena lutka Suzie. Nakon što je odbace jedini ljudi s kojima se uspjela povezati, May potpuno gubi razum i kreće u osvetu. 

Iako je May bio komercijalni neuspjeh jer je zaradio nešto više od 600 tisuća dolara, što nije uspjelo pokriti troškove budžeta od 1.7 milijuna dolara, McKeejev hororac su dočekale pozitivne recenzije, a film se danas smatra kultnim klasikom.

Pročitajte više