Izašao je trailer za jedan od najiščekivanijih znanstvenofantastičnih filmova godine

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIX je objavio trailer za prvi dio jednog od najiščekivanijih filmova godine - Rebel Moon, redatelja Zacka Snydera, poznatog po filmovima 300, Čovjek od čelika i Liga pravde. Scenarij za film pisali su Snyder, Kurt Johnstad i Shay Hatten. 

Radnja filma prati Koru (Sofia Boutella), bivšu vojnikinju svemirskog carstva nazvanog Imperium, koja se pokušava iskupiti za zločine iz svoje prošlosti tako da pomaže pobunjenicima s mjeseca Veldta u borbi protiv zlog carstva.  

 

Uz Boutellu, u filmu se pojavljuju i zvijezde poput Djimona Hounsoua, Charlieja Hunnama, Michiela Huismana, Donne Bae, Jene Malone i Caryja Elwesa. Oskarovac Anthony Hopkins dao je glas jednom od robota u filmu.  

Snyder je ranije ove godine u intervjuu za časopis Empire otkrio da je Rebel Moon u produkciji više od deset godina. Snyder je film pokušao prodati Disneyju kao nastavak Ratova zvijezda, ali za odraslu publiku. No film je s godinama postao zaseban projekt odvojen od svemira Ratova zvijezda, a popularna svemirska franšiza poslužila je kao inspiracija. Osim Ratova zvijezda, film su inspirirali i samurajski filmovi Akire Kurosawe.

Snyderu ovo nije prva suradnja s Netflixom. Poznati redatelj je sa streamingom platformom surađivao na hit filmu Army of the Dead i njegovom spin-offu Army of Thieves, a u intervjuu je izjavio da se nada da će i Rebel Moon biti tako uspješan i da će se pretvoriti u veliku franšizu.  

Prošle godine je potvrđeno da će Rebel Moon imati dva dijela. Prvi dio nazvan Rebel Moon: Part One - A Child of Fire bit će dostupan na Netflixu od 22. prosinca 2023. godine, a drugi dio Rebel Moon: Part Two - The Scargiver dolazi u travnju iduće godine. 

Pročitajte više