Izašao je trailer za film o avanturistu koji je umro nakon posjeta “ukletoj” spilji

Screenshot: YouTube/HBO

HBO je objavio službeni trailer za dokumentarni film Daniel, koji prati život Daniela Northcotta, mladog avanturista i filmaša koji je snimao svoja putovanja diljem svijeta prije nego što je umro od posljedica leukemije.

Northcott je s dvadeset godina započeo svoj najveći projekt - desetogodišnje putovanje diljem svijeta, koje je zabilježio na svojoj kameri. Northcottov san bio je napraviti dokumentarac o svojim putovanjima.

No, tijekom osme godine snimanja Northcott je posjetio drevnu majansku pećinu, u kojoj su se sahranjivali pokojnici i za koju se vjerovalo da je ukleta. Kao suvenir iz pećine, uzeo je komadić ljudske kosti. Par mjeseci kasnije Northcott se morao vratiti u svoj rodni Vancouver, gdje mu je dijagnosticirana leukemija i predviđeno je da će živjeti još par mjeseci. 

Northcott je nastavio snimati trenutke koji su uslijedili, što je uključivalo odlaske na kemoterapije te druženja s obitelji i prijateljima. Posljednja mu je želja bila da njegova sestra Erin dovrši njegov film, što je ona i učinila uz pomoć HBO-a. 

 

HBO-ov sinopsis za film glasi: "U potrazi za epskom avanturom, Daniel posjećuje ratne zone i sveta mjesta, uključujući i jedno majansko groblje u pećini u Meksiku. Na svakom mjestu uzeo bi suvenir koji ga je podsjećao na njegovu povezanost sa zemljom. No, Danielova svjetska putovanja naglo završavaju kada se mora vratiti u Vancouver zbog zdravstvenih problema."

"Tijekom liječenja progone ga sjećanja na drevnu majansku kletvu, zbog čega kreće na novi put kako bi vratio stvari tamo gdje pripadaju, prije nego mu ponestane vremena."

Dokumentarac Daniel na HBO-u će biti dostupan od 20. prosinca ove godine.

Pročitajte više