Izašao trailer za petu sezonu Krune, pogledajte kako izgledaju Diana, kraljica...

Screenshot: YouTube

OBJAVLJEN je trailer za petu sezonu Netflixove serije Kruna. Radnja je smještena u turbulentne 90-e godine i prati početak kraja braka princa Charlesa i princeze Diane, no neće prikazati njezinu smrt.

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere!

Za kraljevsku obitelj devedesete su godine opisane kao "najveći izazov do danas", s političkim i privatnim događajima koji će uvelike oblikovati vladavinu kraljice Elizabete.

Ona se u novoj sezoni zbog obilježavanja 40. obljetnice vladavine osvrće na neke od povijesnih prekretnica kojima je svjedočila do tada, poput pojave masovne televizije. Kraljica Elizabeta proživljava i raspad Sovjetskog Saveza, prijenos suvereniteta u Hong Kongu koji "signalizira seizmičku promjenu međunarodnog poretka" i druge političke promjene, dok se sve mijenja i u Velikoj Britaniji.

 

Što se tiče privatnog života kraljevske obitelji, peta sezona bavit će se napetom vezom princa Charlesa i princeze Diane, kao i pritiskom koji je Charles vršio na kraljicu ne bi li mu dopustila da se razvede od Diane.

Dok kruže glasine o statusu Charlesove i Dianine veze, mediji joj pridaju sve više pažnje, pa Diana odlučuje prekinuti protokol i objaviti knjigu koja potkopava javnu potporu Charlesu i razotkriva probleme u kući Windsor.

U novoj sezoni pojavit će se i Mohamed al-Fayed i njegov sina Dodi Fayed, koji žele dobiti "mjesto za kraljevskim stolom", stoji u službenom Netflixovom opisu. No peta sezona Krune neće prikazati Dijaninu tragičnu smrt 1997. godine, nego će taj događaj na red doći tek u šestoj sezoni, koja se trenutno snima.

Treća promjena glumačke postave

Trailer daje prvi pogled na novu glumačku postavu, s Imeldom Staunton kao kraljicom Elizabetom II., Jonathanom Pryceom kao princom Philipom, Lesley Manville kao princezom Margaret, Dominicom Westom kao princom Charlesom i Elizabeth Debicki kao princezom Dianom.

Glumačkoj ekipi pridružili su se i Claudia Harrison kao princeza Anne, Olivia Williams kao Camilla Parker Bowles, Jonny Lee Miller kao John Major, Salim Daw kao Mohamed al-Fayed i Khalid Abdalla kao Dodi Fayed.

Kraljicu Elizabetu prije Imelde Staunton igrale su Claire Foy i Olivia Colman, a obje su za svoj rad osvojile nagradu Emmy.

Pročitajte više