James Carter Catchcart, koji je dao glas likovima iz Pokemona, odlazi u mirovinu

Screenshot: YouTube

JAMES Carter Cathcart, dugogodišnji glasovni glumac, najpoznatiji po svom radu na animiranoj seriji Pokemon, odlučio se povući iz industrije dok se podvrgava agresivnom liječenju kemoterapijom nakon što je obolio od raka. Prema informaciji Nintendo Lifea, Cathcart će se povući iz sinkronizacije i adaptacije scenarija za Pokemon USA nakon završetka 25. sezone, što glumac smatra pravovremenom odlukom pošto serija kreće u novom smjeru.

Cathcart je bio neizostavan član ekipe te je tijekom svoje karijere posudio glas brojnim likovima iz Pokemona, od kojih su najznačajniji profesor Oak, njegov unuk Gary Oak, James iz Tima Raketa i Meowth. Jedan je od rijetkih glumaca koji su radili na serijalu otkako je došao na zapadno tržište 1998. godine.

Osim što je radio na Pokemon serijalu, Cathcart je posuđivao glas i u raznim videoigrama, uključujući Super Smash Bros. Brawl, PokePark Wii: Pikachu's Adventure i Shadow The Hedgehog. Poznat je i po ulozi Weevila Underwooda u animiranoj seriji Yu-Gi-Oh!

Nintendo se zahvalio Cathcartu na njegovom predivnom radu tijekom godina te mu poželio brz oporavak, a obožavatelji Pokemona na društvenoj mreži Reddit također su podijelili svoje misli i podršku. Jedan od korisnika je napisao: "Brzo ozdravi, James. Hvala ti što si bio dio mog djetinjstva", dok je drugi dodao: "Vrijeme je da objavimo rat protiv raka zbog ovoga."

Odlazak Jamesa Cartera Cathcarta iz svijeta Pokemona predstavlja velik gubitak za ovu franšizu, ali njegov doprinos serijalu i rad na mnogim videoigrama ostat će zauvijek zapamćen. Njegovi obožavatelji i kolege iz industrije sigurno će osjetiti njegov nedostatak, ali njegovo zdravlje je sada na prvom mjestu.

Pročitajte više