Jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena dobiva novi nastavak

Screenshot: YouTube/Lionsgate

FILMSKI studiji Lionsgate i Blumhouse rade na novim nastavcima legendarnog horora Projekt: Vještica iz Blaira (The Blair Witch Project), potvrdio je The Hollywood Reporter.

Filmski studiji planiraju snimiti serijal koji će služiti kao reboot legendarnog filma koji je zauvijek promijenio svijet horora.

Horor Projekt: Vještica iz Blaira iz 1999. godine zaslužan je za oživljavanje tehnike found footage, koja se kasnije koristila u brojnim filmskim hitovima, među kojima je i serijal Paranormalno (Paranormal Activity).

Nadalje, Projekt: Vještica iz Blaira smatra se jednim od komercijalno najuspješnijih filmova svih vremena. Iako su troškovi produkcije iznosili između 200 i 500 tisuća dolara, film je zaradio više od 249 milijuna dolara diljem svijeta. Ovaj uspjeh doveo je do dva nastavka - prvi je izašao 2000. godine i bio je kritički promašaj, a drugi je izašao 2016. godine i podijelio je gledatelje.

Film koji su napisali i režirali Daniel Myrick i Eduardo Sánchez prati troje studenata koji su se 1994. godine uputili u šumu Black Hills kako bi snimili dokumentarac o urbanoj legendi nazvanoj Vještica iz Blaira. Studenti su nestali, a godinu dana kasnije pronađene su njihove snimke. Nemontirane snimke prikazuju tragediju koja je snašla nestale studente.

Adam Fogelson iz Lionsgatea i Jason Blum iz Blumhousea progovorili su o nadolazećoj suradnji.

"Imao sam puno sreće jer sam kroz godine imao priliku više puta surađivati s Jasonom. Razvili smo snažnu vezu kada smo radili na filmu The Purge, a s njegovim filmom The Gift lansirali smo studio STX. Nitko nije bolji u ovom žanru od tima u Blumhouseu", izjavio je Fogelson. "Oduševljeni smo što ovu suradnju započinjemo s novom vizijom Vještice iz Blaira, koja će ovaj klasični horor predstaviti novoj generaciji."

Blum, producent filma Paranormalno, izjavio je da je Projekt: Vještica iz Blaira imao velik utjecaj na njegov film.

"Paranormalno ne bi postojalo da nije bilo Vještice iz Blaira, tako da mi se ovo čini kao doista posebna prilika i jedva čekam vidjeti kamo će nas odvesti", rekao je Blum.

Pročitajte više