Jennifer Lawrence je zbog ovog filma skoro odustala od glume

Screenshot: YouTube

Jennifer Lawrence u svom bogatom repertoaru ima nekoliko vrlo dobrih uloga. Lawrence je glumila u filmskom serijalu Igre gladi, dok je za film U dobru i zlu dobila Oscara za najbolju glumicu na dodjeli nagrada 2013. godine.

Unatoč ulogama u hitovima i blockbusterima, glumica se zamalo prestala baviti glumom. Na tu odluku gotovo ju je natjerao film Putnici iz 2016. godine. Lawrence tamo glumi uz Chrisa Pratta, a njih dvoje putuju svemirskim brodom po svemiru kako bi pronašli novi dom.

Kritičarima se film nije svidio

Međutim, problemi na brodu dovode do njihovog buđenja 90 godina ranije od predviđenog. Njih se dvoje ubrzo počinju družiti i osjećati romantičnu povezanost jedno s drugim. No, nedugo nakon toga shvate da je na brodu 5000 putnika čije živote moraju spasiti.

Kritičari su popljuvali ovaj film kad je izašao u kina, čemu u prilog ide i 30% ocjena na Rotten Tomatoesu. Jedina svijetla točka bila je kemija između Lawrence i Pratta, no čak i to nije moglo spasiti, kako kažu, loš scenarij. Film Putnici je na budžetu od 110 milijuna dolara zaradio 303 milijuna.

Uloga ju je navela na razmišljanje o karijeri

Glumica je u jednom intervjuu za Variety priznala kako je ovu ulogu prihvatila zbog pomisli da bi njeni obožavatelji mogli zavoljeti film. Čak je i otkrila koja poznata ličnost ju je savjetovala da ne prihvati tu ulogu.

"U tom trenutku prihvatila sam ulogu samo zbog njih. Onda sam shvatila da su oni došli na premijeru samo zbog mene. Tada sam se zapitala tko uopće smatra da je ovo bio dobar film. Adele mi je rekla da će mi biti bolje ako ne prihvatim tu ulogu. Tada mi je rekla da su filmovi u svemiru poput filmova o vampirima. Trebala sam je slušati", rekla je Lawrence.

"Vjerujem da sam tada svima dosadila. I sebi sam bila dosadna. U tom trenutku ništa nije išlo kako treba. Mislim da sam u svom životu često pokušavala druge ljude održati zadovoljnima. Čim bih potvrdno odgovorila na pitanja, odmah bih osjećala olakšanje jer sam vjerovala da se nitko ne može naljutiti na mene. Smatram da sam tada došla do trenutka u karijeri kad je drugima bilo muka od moje pojave. To me malo trgnulo i navelo na razmišljanje kakvog smisla imaju moj posao i karijera", bila je jasna.

 

Pročitajte više