Jennifer Lawrence otkrila da je izgubila ulogu u svjetski popularnoj franšizi

Foto: EPA

ULOGE u velikim franšizama, poput Harryja Pottera ili Sumraka, često su dvosjekli mač za glumce. S jedne strane, ove uloge često donose planetarnu popularnost i mnoštvo prilika, a s druge strane mogu okončati karijeru glumaca ako fanovi nisu zadovoljni prikazima svojih najdražih likova.

Jennifer Lawrence se proslavila upravo ulogom u jednoj od takvih franšiza. Oskarovka je utjelovila lik Katniss Everdeen u filmskoj adaptaciji romana Igre gladi autorice Suzanne Collins. Danas nam je teško zamisliti ikoga drugoga kao Katniss, ali glumica je u nedavnom podcastu The Rewatchables priznala da se prije ove uloge prijavila za drugi serijal, donosi MovieWeb.

Naime, prije nego što se uspjela probiti kao Katniss, glumica je sudjelovala na audiciji za ulogu Belle Swan u Sumraku, adaptaciji istoimenog romana Stephenie Meyer. To iskustvo joj je bilo jedan od najvećih neuspjeha jer nije dobila nikakvu povratnu informaciju nakon audicije, a uloga je otišla Kristen Stewart. 

Screenshot: Youtube/Summit Entertainment

"Nisam dobila ni povratni poziv. Vjerujem da bi mi život bio potpuno drugačiji da sam dobila tu ulogu. Otprilike godinu dana kasnije sam dobila ulogu u Igrama gladi", prisjetila se glumica.

Iako bi joj uloga Belle Swan vjerojatno donijela istu razinu popularnosti, glumica je imala sreće s Igrama gladi jer se nije morala boriti s predrasudama koje su dočekale Kristen Stewart i Roberta Pattinsona nakon Sumraka. 

Pročitajte više