Jesse Eisenberg otkrio koji su mu omiljeni filmovi, u dva filma je imao glavnu ulogu

Foto: EPA

GLUMAC Jesse Eisenberg, poznat po ulogama u filmovima poput Now You See Me (Majstori iluzije), Social Network (Društvena mreža) i Zombieland, podijelio je svojih pet omiljenih filmova.

Svoje omiljene filmove poznati glumac otkrio je za Aframe, a na popisu se nalaze i dva filma u kojima je i sam glumio, prenosi Far Out Magazine. Eisenbergovi omiljeni filmovi su Grizzly Man, Submarine, The Double, The Art of Self-Defence i Beau Is Afraid.

Grizzly Man (2005.)

Grizzly Man je američki dokumentarni film njemačkog redatelja Wernera Herzoga iz 2005. godine, za koji je napisao i scenarij. Radnja filma bilježi život i smrt aktivista Timothyja Treadwella i Amie Huguenard, koji su ubijeni u listopadu 2003. godine, dok su živjeli među grizlijima na Aljasci.

Submarine (2010.)

Drugi film koji je glumac izdvojio jest film Submarine. Priča prati 15-godišnjeg Olivera Tatea (Craig Roberts) koji ima dva cilja: želi izgubiti nevinost prije sljedećeg rođendana te prekinuti vezu između svoje majke i bivšeg dečka koji se ponovno pojavio u njezinom životu. 

Redatelj filma je Richard Ayoade, koji je za film nominiran u kategoriji izvanredan prvijenac britanskog pisca, redatelja ili producenta na BAFTA-i.

The Double (2014.)

Akcijski triler The Double jedan je od filmova u kojima je Eisenberg glumio. U filmu je utjelovio Simona i Jamesa. Simon je zaposlenik vladine agencije koji doživljava užasan životni preokret dolaskom novog suradnika Jamesa, koji je ujedno i njegov fizički dvojnik, ali i potpuna karakterna suprotnost. Redatelj filma je Richard Ayoade, a temelji se na istoimenoj knjizi Fjodora Dostojevskog iz 1846. godine.

The Art of Self-Defence (2015.)

Crna komedija The Art of Self-Defense još je jedan film u kojem je glumio Jesse Eisenberg, a koji je izdvojio kao jedan od omiljenih filmova. Nastao je u režiji Rileyja Stearnsa, a govori o mladiću Caseyju koji se upisao u lokalni borilački klub nakon što je napadnut na ulici. Klub vodi karizmatični i tajanstveni sensei (Alessandro Nivola), koji ga pokušava naučiti kako se obraniti od budućih prijetnji.

Beau Is Afraid (2023.)

Posljednji na listi omiljenih filmova je nadrealistički film Beau Is Afraid američkog redatelja Arija Astera, koji je i pisao scenarij za film. Radnja prati Beaua Wassermanna (Joaquin Phoenix), tjeskobnog čovjeka koji se nakon iznenadne smrti svoje majke suočava s najmračnijim strahovima dok kreće u novu avanturu života.

Pročitajte više