Netflix ima tajni, elitni klub gledatelja. I vi niste u njemu

Foto: Netflix

"TO je velik klub. I vi niste u njemu", riječi su komičara Georgea Carlina koje bi se mogle prenijeti i na priču o Netflixovom tajnom klubu za koje malo ljudi zna da postoji, prenio je Wall Street Journal.

Samo za odabrane

Da, Netflixov elitni klub zaista postoji, i dopušta odabranim osobama gledanje ekskluzivnog sadržaja prije nego što bude službeno objavljen.

Netflix Preview Club osnovan je u svibnju 2021. s ciljem dobivanja "feedbacka" za određeni sadržaj. Streaming platforma u početku je odabrala 2000 gledatelja, no u sljedećoj godini planira proširiti elitni krug na desetke tisuća ljudi.  

 

O čemu se radi?

U ovaj se klub ne možete prijaviti, niti je poznato koji su kriteriji za ulazak u klub, no jedan korisnik Reddita tvrdi da je dobio e-mail pozivnicu za pridruživanje grupi koja se zove Netflix Surveys.

"Je li još netko dobio ovo? Dobio sam e-mail s pozivnicom, ali ne mogu ništa naći online. Zna li netko više o tome?" upitao je, a drugi je korisnik odgovorio kako članovi dobivaju "poseban Netflixov profil" i da platforma šalje mail kad je vrijeme za gledanje novog filma.

 

Postoji jedna "caka"

Isti korisnik Reddita također tvrdi da "osoba mora potpisati NDA", odnosno Ugovor o tajnosti jer je ekskluzivan sadržaj "još u završnoj fazi montaže".

Kad su ga upitali dobiva li novac za gledanje filmova, korisnik je odgovorio: "Ne, ali zabavno je kad se tvoje mišljenje uzima u obzir u završnoj fazi montaže."

No u svemu postoji jedna "caka". Sadržaj se, naime, mora pogledati unutar sedam dana, što, vjerujemo, mnogima ne predstavlja problem.

Pročitajte više