John Wick u borbi protiv nacista: Gledatelji su oduševljeni finskim trilerom

Screenshot: YouTube / Lionsgate Movies

FINSKI film Sisu opisan je kao spoj Johna Wicka i Ramba, a prve kritike su sjajne. Sisu prati finskog rudara zlata koji se sukobljava s nacističkim odredom smrti tijekom Drugog svjetskog rata.

"Kad skupina nacističkih vojnika odluči ukrasti zlato Aatamiju Korpiju, brzo otkrivaju da su se spetljali s pogrešnim čovjekom. Bivši komandos kreće u krvavu potragu za svojim plijenom", stoji u sinopsisu filma od kojeg bi se trznuo čak i Quentin Tarantino, ako je vjerovati onima koji su pogledali Sisu.

Iza ovog krvavog trilera stoji finski scenarist Jalmari Helander, koji je poznat po radu na filmovima kao što su Rare Exports i Big Game. Otkako je objavljen, film je dobio impresivnu ocjenu od 94 posto na Rotten Tomatoesu, dok na IMDB-u ima 6.9 od 10.

Film je na katalonskom Sitges International Film Festivalu osvojio nagrade za najbolji film, najbolju glazbu i najbolju kameru, kao i za najboljeg glumca (Jorma Tommila).

"Upravo sam odgledao Sisu. Film djeluje kao stari školski špageti vestern, ali s Tarantinovim stilom pretjeranog nasilja", komentar je jedne osobe na Twitteru.

"Sisu je tako dobar! Gledam ga drugi put", tvrdi druga.

Film je zaradio neočekivano visokih 7.3 milijuna dolara u SAD-u i Kanadi, a Helander je nagovijestio da će razmisliti o snimanju nastavka, iako to nije potvrđeno.

Pročitajte više