Kritičari hvale novi film Gerarda Butlera, njemu je jedan od najdražih koje je snimio

Screenshot: YouTube

GERARD Butler smatra da je film Opasan let (engl. Plane) jedan od najboljih koje je snimio. Iako je Škot dominirao u brojnim akcijskim filmovima, poput 300, Građanin opasnih namjera i Lovac na glave, ovaj novi akcijski triler mu je među najdražima. 

Film prati pilota Brodieja Torrancea (Gerard Butler), koji spašava putnike od udara groma rizičnim slijetanjem na ratom razoreni otok. No nakon što prežive stravičnu nesreću, opasni pobunjenici većinu putnika uzimaju za taoce, a jedina osoba koja može pomoći je Louis Gaspare (Mike Colter), ubojica kojeg je FBI prevozio Torranceovim letom.

 

U intervjuu za Polygon Butler je rekao da je znao da će film biti uzbudljiv čim je vidio scenarij.

"Nitko se ne želi osramotiti kad izađe film. Mislim da je Opasan let napet, zabavan, dirljiv, iznenađujući i vjerodostojan, film s kojim se ljudi mogu poistovjetiti", rekao je i dodao da je snimanje bilo prilično uzbudljivo:

"Stvarno sam mislio da ćemo se prevrnuti tijekom scena snimanih u avionu. U jednom trenutku je snimatelj doista pao preko ograde."

Kritike zvuče obećavajuće

Iako akcijski filmovi rijetko dobivaju pozitivne kritike, Opasan let kritičari obožavaju. Sarah Cartland iz Caution Spoilera dala mu je četiri od pet zvjezdica i pohvalila ga zbog jednostavnog zapleta, ali snažne izvedbe.

"Ovo je solidno djelo Jean-Françoisa Richeta, koji poznaje svoje granice", napisala je.

Novinarka Guardiana Wendy Ide nazvala ga je "dobrim provodom na zrakoplovno gorivo", dok je recenzent Dan Buffa rekao: "Ako volite dobro napravljene akcijske filmove koji ne trebaju nastavak, pogledajte Opasan let."

Film je dostupan na Amazon Prime Videu.

Pročitajte više