Kritičari oduševljeni akcijskim trilerom koji dolazi u kina: "Zaboravite Johna Wicka"

Screenshot: Youtube

Početkom travnja u kina dolazi akcijski triler Monkey Man, koji predstavlja redateljski debi Oscarom nominiranog Deva Patela. Scenarij za akcijski film napisali su Dev Patel, Paul Angunawela i John Collee, a producirao ga je Jordan Peele.

Radnja filma inspirirana je legendom o hinduističkom bogu snage i hrabrosti Hanumanu. Patel u filmu glumi mladića poznatog kao Kid (Klinac), koji se svaku večer, noseći masku gorile, brutalno i krvavo bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak. Nakon mnogo godina potisnutog bijesa, Kid otkriva način da se infiltrira u zloglasnu gradsku elitu. Tamo započinje osvetničku kampanju protiv ljudi koji su mu ubili majku i uništili život.

Mnogi su kritičari već pogledali film i dali mu pozitivne recenzije. Monkey Man je na Rotten Tomatoesu trenutno ocijenjen s visokih 92 posto, ali taj se rezultat može promijeniti s obzirom na trenutan broj recenzija.

Mnogi kritičari su oduševljeni akcijskim filmom

Pozitivnu recenziju napisala je Valerie Complex iz Deadline Hollywood Dailyja. Complex je napisala: "Patelova mješavina folklora i društveno-političke kritike u privlačno iskustvo prepuno akcije prikazuje stranu indijske kinematografije koja je često podcijenjena na međunarodnoj razini."

Kritičarka Mae Abdulbaki iz Screen Rant posebno su joj se svidjele akcijske i borbene scene. Abdulbaki je za akcijske scene napisala: "Borba prsa u prsa i koreografija borbe doimaju se električno, pršte energijom koja će vas držati prikovanima i zalijepljenima za ekran."

Chase Hutchinson iz TheWrapa pohvalio je Deva Patela. "Kao što se Kid ponovo rađa u filmu, isto je i s Patelom. Zahtijeva krvavu borbu, ali je jako lijepo snimljena. Zaboravite Johna Wicka, neka nitko više ne sumnja u snagu akcijske zvijezde kao što je Dev Patel", napisao je Hutchinson.

Iako se film mnogim kritičarima svidio i trenutno je označen kao "svjež" na Rotten Tomatoesu, nije oduševio sve kritičare.

"Patel želi svoju priču učiniti 'stvarnom', ali joj nije dao dubinu. Samo je pokazao neku vrstu mračne strane Mumbaija, zajedno s moderno nazubljenom kinematografijom", napisao je Owen Gleiberman iz Varietyja.

Još jednu negativnu kritiku napisao je i Coleman Spilde iz The Daily Beasta. "Monkey Man pada naopako dok Patelova priča pokušava uravnotežiti težinu njegova srca i neizmjernu naklonost prema klasičnim akcijskim filmovima. Ova neravnoteža čini gledanje ne samo nezadovoljavajućim, već i razočaravajućim", napisao je.

Pročitajte više