Legendarni kineski redatelj režirat će novu seriju League of Legends

Screenshot: YouTube

KINESKI redatelj Zhang Yimou, poznat po hitovima Kuća letećih bodeža (2004.) i Kineski zid (2017.), režirat će novu seriju o popularnoj igrici League of Legends.

Zhang je potvrdio ovu vijest tijekom dodjele nagrada 2022./2023. M Chart, koju je organizirao najpoznatiji distributer filmova u Kini China Movie Channel. Zhang je na dodjeli pokupio titulu za najboljeg redatelja godine za svoje filmove Snipers (2022.) i Full River Red (2023.), piše China.org.cn.

Iako League of Legends, jedna od najpopularnijih MOBA (multiplayer online battle arena) igrica današnjice, ima brojne adaptacije, od knjiga i stripova do Netflixove hit serije Arcane (čiju drugu sezonu još uvijek iščekujemo), ovo će biti prva live action adaptacija.

Radnja serije razlikovat će se od ostalih adaptacija jer neće pratiti priče likova iz svijeta igrice, već će više biti fokusirana na sferu esporta. Priča će pratiti srednjoškolca koji će zamijeniti mjesto s popularnim esport igračem.

Vijest o Zhangovom režiranju serije brzo je postala viralna na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, gdje je prikupila čak 290 milijuna pregleda. 

Još uvijek nije poznato kada će serija biti dostupna, no neki izvori tvrde da će izaći tijekom 2023. godine.

Pročitajte više