Maggie Gyllenhaal režira novi film u kojem glume brojne holivudske zvijezde

Foto: EPA

STUDIO Warner Bros. potvrdio je da Maggie Gyllenhaal režira novi film o Frankensteinovoj nevjesti, piše Deadline. Snimanje filma trebalo bi početi unutar tri mjeseca. Warner Bros. preuzeo je najnoviji projekt Maggie Gyllenhaal nakon što ga je odbacio Netflix.

Film smješten u 1930-e prati usamljenog Frankensteina koji odlazi u Chicago kako bi zatražio doktora Euphroniusa da mu napravi partnericu. Njih dvojica zatim odluče oživjeti ubijenu mladu ženu, koja postaje Frankensteinova nevjesta. No, nakon što Nevjesta privuče pažnju policije i zapali iskru radikalnog društvenog pokreta, Euphronius i Frankenstein shvate da su dobili više nego što su tražili.

Jesse Buckley, zvijezda novog filma Maggie Gyllenhaal Foto: EPA

Glavnu ulogu u filmu igra Jessie Buckley, koja je već surađivala s Gyllenhaal u kritički hvaljenom filmu The Lost Daughter. Buckley je za svoju izvedbu nominirana za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Prošle godine počele su kružiti glasine da će u filmu glumiti Christian Bale i Peter Sarsgaard, a sada je potvrđeno da uz njih glumačku postavu čine Annette Bening i Penelope Cruz.

Maggie Gyllenhaal dosad je režirala samo jedan film, psihološku dramu The Lost Daughter, baziranu na istoimenom romanu Elene Ferrante. Poznata glumica za svoj je redateljski debi pokupila brojne pohvale. Gyllenhaal je također napisala scenarij za The Lost Daughter, što joj je na 94. dodjeli Oscara donijelo nominaciju za najbolji adaptirani scenarij.

Prema portalu Word of Reel, Gyllenhaalin film o Frankensteinovoj nevjesti zvat će se The Bride!, a premijera će biti 2025. godine.

Pročitajte više