Martin Scorsese otkrio s kojim glumcima nikad nije radio, a volio bi da je

Foto: EPA

MARTIN SCORSESE trenutno uživa u reakcijama na svoj najnoviji film Ubojice cvjetnog mjeseca. I kritičari i publika su ga zavoljeli te mu mnogi predviđaju dobre rezultate na Oscarima.

Scorsese je tijekom svoje duge i bogate filmaške karijere radio s velikim imenima filmske industrije. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis i Jodie Foster samo su neki od glumaca s kojima je surađivao renomirani redatelj.

Scorsese je prije nekoliko dana bio na filmskom festivalu u Montclairu, gdje je razgovarao s voditeljem Stevenom Colbertom. Tamo je pričao o tome s kojim glumcima je htio raditi, no nikada mu se te želje nisu ostvarile.

Među nabrojanim glumcima se nalaze dobitnici Oscara Spencer Tracy (Kapetan Hrabrost, Grad dječaka), Marlon Brando (Kum), Barbara Streisand (Smiješna djevojka) te Barbara Stanwyck, koja je dobila počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti. Scorsese i Brando bili su najbliže dogovoru oko suradnje, no ta ideja nikada nije realizirana do kraja.

"Razgovarali smo. On je sve znao. Bio je genijalac", rekao je Scorsese o Brandu. 

Pročitajte više