Za ovu scenu iz Batmana je bilo potrebno gotovo 80 pokušaja 

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

FILM Batman koji je režirao Matt Reeves je brzo postao hit među ljubiteljima superheroja, a mnogi kritičari ga smatraju jednim od najboljih filmova 2022. godine. Iako je film imao iznimno talentiranu glumačku postavu, među kojom su se našli Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis i Jeffrey Wright, snimanje nije uvijek teklo glatko. 

Reeves je u nedavnom intervjuu otkrio da je jedna scena, u kojoj se pojavljuju Pattinson i Dano, snimljena tek iz 70. ili 80. pokušaja, piše Variety. 

“Paul voli ponavljati scene, kao i ja”, rekao je Reeves. “Trebalo nam je dva dana da snimimo scenu između njega i Roberta Pattinsona koji je glumio Batmana. Mislim da nam je trebalo 70 ili 80 pokušaja. Paul voli istraživati. Pomalo je opsesivan.”

Dano je u filmu utjelovio negativca Riddlera, a scena koju je morao ponoviti se dogodi pred kraj filma, nakon što policija napokon uhvati njegovog lika. Batman ga zatim dolazi ispitati kako bi doznao njegove prave namjere, ali mu ispitivanje ne polazi za rukom. 

“Bilo je puno trenutaka u kojima bi Riddlera nešto naljutilo i onda bi pobjesnio. Nismo znali kada će se to dogoditi jer se scena razlikovala u svakom pokušaju”, prisjetio se Reeves. “Sjedio bih sa slušalicama na glavi i pokušavao suzdržati smijeh jer bi Dano svaki put napravio nešto iznenađujuće. Pitao bi me, ‘Je li ovo bilo ludo? Je li previše?’, a ja bih mu rekao, ‘Ne, fantastično je. Idemo ponovno.”

Pošto Riddler na kraju filma završi u Arkhamu pored Jokera, kojeg je utjelovio Barry Keoghan, nije poznato hoće li se pojaviti u nastavku filma. Prema studiju Warner Bros., Batman 2 bi trebao izaći u listopadu 2025. godine, ali zasad nije poznato hoće li se datum premijere pomaknuti zbog štrajka glumaca i scenarista.    

Pročitajte više