Michael Caine tvrdi da mu je ovo najdraži glumac svih vremena

Screenshot: YouTube

Michael Caine prošlog se mjeseca umirovio nakon što je snimio film The Great Escaper. Britanski glumački veteran može se pohvaliti bogatim repertoarom radova u kojima se pojavio.

Caine je tijekom profesionalne karijere nekoliko puta osvajao nagrade Oscar, Zlatni globus i BAFTA. Glumac se pojavio u klasicima poput Zulua i Posla u Italiji te je glumio u zavidnom broju filmova Christophera Nolana, kao što su trilogija Vitez tame, Interstellar i Prestiž.

 

Caine je također glumio u filmu Čovjek koji je htio biti kralj iz 1975. godine. Tamo su mu kolege bili legendarni glumci Sean Connery i Christopher Plummer. Film redatelja Johna Hustona bio je adaptacija istoimene knjige. Caine je utjelovio bivšeg britanskog vojnika i pustolova Peachyja Carnehana.

No ta uloga prvotno nije bila namijenjena britanskoj filmskoj legendi. Budući da je film bio u planu desetljećima, Carnehana je trebao utjeloviti Humphrey Bogart, zvijezda Casablance i Malteškog sokola, no on je umro 1957. godine. Caine je jednom prilikom za The New York Times izjavio da mu je Bogart bio najdraži glumac svih vremena.

"Bogart je bio moj najdraži glumac. Ja sam na kraju glumio u ulozi koja je bila namijenjena Bogartu, a redatelj je bio John Huston. Njega dotad nikad nisam upoznao, ali sam ga smatrao omiljenim redateljem. Jedne večeri u hotelu me nazvao Huston i rekao kakav film misli snimiti. Pitao me što mislim o tome i ja sam mu odgovorio da bih se volio naći s njim. Kad sam ga upitao kad se možemo naći, rekao mi je da sjedi u kafiću pokraj hotela i da dođem tamo", rekao je Caine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.