Michael Mann radi na remakeu popularnog južnokorejskog akcijskog filma

Screenshot: Youtube/CJ ENM

Redatelj filmova Ferrari i Vrućina, Michael Mann, radi na remakeu južnokorejskog kriminalističkog trilera Veteran iz 2015. godine, potvrdio je časopis Variety. 

Do pauze u projektu je došlo tijekom štrajka holivudskih scenarista, no korejska vodeća produkcijska kuća CJ ENM je rekla da je projekt trenutno u fazi pretprodukcije. Još uvijek nije poznato hoće li Mann biti redatelj ili producent filma. 

"Trenutno radimo na scenariju s Michaelom Mannom, ali još uvijek nije određeno koja će biti njegova uloga i po kojem rasporedu ćemo raditi", izjavili su izvori CJ ENM-a.

Originalni film Veteran je režirao Ryoo Seung-wan, po scenariju koji je sam napisao. Film prati policijskog detektiva Seoa Do-Cheola koji (Hwang Jung-min) pokušava uhititi bogatog i sadističkog Joa Tae-oha (Yoo Ah-in).

Tae-oh je razmaženi nasljednik vlasnika bogatog konglomerata, zbog čega je cijeli život bez ikakvih posljedica provodio razne zločine, no, njegov slučaj je ovaj put završio u rukama detektiva koji ne želi odustati dok ga ne privede pravdi. 

Veteran je jedan od najgledanijih filmova u Južnoj Koreji, a o njegovom uspjehu govori i činjenica da je film zaradio 92 milijuna dolara, iako mu je budžet iznosio oko 5 milijuna dolara. 

Isto tako, Veterana su pohvalili i kritičari i publika - kritičari su mu dali 90% na Rotten Tomatoesu, a publike 79%. 

Nije poznato kada će početi snimanje Mannovog remakea, jer redatelj trenutno radi na Vrućini 2, ali je potvrđeno da će se film snimati na prostoru SAD-a, a ne Južne Koreje. 

Pročitajte više