Na današnji dan 2018. godine izašao je jedan od najboljih animiranih filmova ikad

Screenshot: YouTube

Na današnji dan prije pet godina izašao je Spider-Man: Novi svijet, jedan od najboljih animiranih filmova svih vremena. Novi svijet je na dodjeli Oscara 2019. godine dobio nagradu za najbolji animirani film.

Istog trenutka kad je izašao, postao je komercijalni i kritički hit. Na Rotten Tomatoesu kritičari su ga ocijenili s 97% pozitivnih kritika, dok je publika dala 94%. Film je u kinima diljem svijeta zaradio 384.3 milijuna dolara na budžet od 90 milijuna dolara.

 

Odlična priča, jedinstvena animacija i fantastična gluma obilježili su prvi dio trilogije o Milesu Moralesu i tome kako je postao Spider-Man. Njegovo upoznavanje s ostalim Spider-Manima iz alternativnih svjetova oduševilo je gledatelje, koji su ove godine dobili nastavak.

Nicolas Cage, Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Jake Johnson, Kathryn Hahn i Chris Pine samo su neki od glumaca koji su posudili svoje glasove likovima u filmu. Ne samo da ga mnogi smatraju jednim od najboljih animiranih filmova već mu se nerijetko dodjeljuju i titule najboljeg Spider-Man filma i najbolje ekranizacije stripova u filmskoj povijesti.

Pročitajte više