Na Netflix dolazi nastavak kultnog filma iz devedesetih

Screenshot: Youtube

1. SRPNJA na Netflix dolazi T2 Trainspotting, nastavak kultnog filma Trainspotting iz devedesetih, koji se smatra najboljim britanskim filmom svih vremena.

Trainspotting je filmsko remek-djelo oskarovca Dannyja Boylea iz 1996. godine, a prikazuje Marka Rentona čiji je život mješavina seksa, droge, rocka i nogometa. Film je napravljen po istoimenom romanu i otvoreno prikazuje edinburšku heroinsku scenu u osamdesetima, zbog čega je osvojio brojne kritike, ali i nominaciju za Zlatni kipić u kategoriji za najbolji adaptirani scenarij, koji mu je preoteo Sling Blade Billyja Boba Thorntona.

Dva desetljeća kasnije dočekali smo nastavak naslova T2 Trainspotting. Mark Renton vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Ondje ga čekaju Spud, Sick Boy i Begbie, ali i tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samodestrukcija i smrtna opasnost.

 

Film je snimljen prema romanu Porno autora Irvinea Welsha iz 2002. godine, koji se, kao i sam film, nastavlja na događaje iz prve priče. Uz Ewana McGregora, u nastavku su svoje uloge ponovili Robert Carlyle, Johnny Lee Miller, Ewan Bremner i Kelly Macdonald, kojoj je uloga u Trainspottingu ujedno bila i glumački debi. Trainspotting na IMDB-ju ima ocjenu 8.1, a nastavak 7.2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.