Na Netflix stiže film o tragičnoj avionskoj nesreći koja je šokirala cijeli svijet

Screenshot: Youtube/Netflix

NA NETFLIXU ćemo uskoro moći gledati film Society of the Snow, redatelja J. A. Bayone, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu. Film je adaptacija istoimene knjige Pabla Viercija koja opisuje tragičnu avionsku nesreću u Andama koja se dogodila 13. listopada 1972. godine. 

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano spuštati avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je odredište bilo udaljeno između 60 i 70 kilometara. Piloti nisu bili svjesni da se spuštaju u srce Anda, a nakon što se avion zabio u planinu, preživjeli su se počeli boriti za opstanak.

Preživjelo je samo 16 putnika 

U avionu je bilo 5 članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbijaškog tima te njihove obitelji i prijatelji. Od njih 45, 33 je preživjelo pad aviona, ali više od pola njih je umrlo u narednim danima zbog ozljeda i hladnoće te zbog lavine koja se dogodila jednu večer. Preživjeli su se morali okrenuti kanibalizmu zbog nedostatka hrane. 

Naposljetku je preživjelo samo 16 putnika koji su spašeni tek nakon što su dvojica preživjelih nakon deset dana hodanja naišla na stanovnika Čilea. 16 preživjelih putnika je na Andama provelo ukupno 72 dana. 

U Bayoninom trileru glume urugvajski i argentinski glumci Enzo Vogrincic, Matías Recalt, Agustín Pardella i Felipe González. Bayona, Belén Atienza i Sandra Hermida su producenti film. 

Society of the Snow je oduševio kritičare na Venecijanskom filmskom festivalu, a Španjolska je prijavila film za nominaciju za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma. 

Film će početi s prikazivanjem u odabranim kinima sredinom prosinca, a na Netflixu će biti dostupan od 4. siječnja iduće godine. Teaser za film pogledajte u nastavku. 

 

 

Pročitajte više