Nadolazeća serija na Amazonu obnovljena za drugu sezonu, a prva još nije ni prikazana

Foto: Profimedia

NADOLAZEĆA Amazonova krimi-triler serija Cross, temeljena na popularnoj seriji romana Jamesa Pattersona o detektivu Alexu Crossu, obnovljena je za drugu sezonu prije nego što je prva sezona uopće prikazana na Prime Videu.

Kako prenosi Variety, iz Amazona su bili dovoljno impresionirani onim što su vidjeli u prvoj sezoni da su odmah dali zeleno svjetlo za drugu sezonu i uključivanje novih glumaca u projekt. Za prvu sezonu trenutno nije poznat datum premijere, fotografije sa seta, kao ni teaser ili trailer, ali su otkriveni nekoliko detalja. 

Što je zasad poznato o prvoj sezoni?

Radnja Crossa prati detektiva i forenzičkog psihologa Alexa Crossa, koji ima posebnu sposobnost "zaviriti" u psihu ubojica i njihovih žrtava kako bi identificirao i na kraju ulovio ubojice. Glavni lik u seriji, kojeg će glumiti Aldis Hodge, opisan je kao "briljantan, manjkav i pun kontradikcija. Brižan otac i obiteljski čovjek, Cross je jednodušan do točke opsjednutosti dok lovi ubojice", prenosi Variety.

Uz Aldisa Hodgea, u prvoj sezoni serije glumit će Isaiah Mustafa, Ryan Eggold, Karen LeBlanc, Melody Hurd, Juanita Jennings, Caleb Elijah, Jennifer Wigmore i Samantha Walkes. Scenarist i izvršni producent prve sezone je Ben Watkins, a uz njega kao izvršni producenti sudjeluju Aldis Hodge, Sam Ernst, Jim Dunn i Craig Siebels.

Iako se prva sezona još nije ni prikazala, već se spominju novi glumci koji bi se trebali pojaviti u drugoj sezoni. Zasad su poznata samo tri nova imena: Matthew Lillard, Jeanine Mason i Wes Chatham, prenosi Deadline.

Knjige već adaptirane u nekoliko filmova, ovo će biti prva serija

Serijal o Alexu Crossu ima više od 30 knjiga, a dosad je snimljeno nekoliko filmskih adaptacija. Najpoznatije filmske adaptacije su Kolekcionar (Kiss the Girls) iz 1997. i Paukova zavjera (Along Came a Spider) iz 2001. godine, u kojima je Crossa glumio Morgan Freeman.

Još jedna adaptacija dogodila se 2012. godine u filmu pod nazivom Alex Cross, u kojem je glavnu ulogu imao Tyler Perry. Međutim, sve tri adaptacije dobile su poprilično niske recenzije kritičara i publike. 

Prvu adaptaciju, Kolekcionar, kritičari su na Rotten Tomatoesu ocijenili s 32 posto, a publika sa 62 posto. Paukova zavjera ostvarila je isti rezultat kod kritičara, ali ju je publika ocijenila s nešto nižih 53 posto. Na posljednjem mjestu nalazi se adaptacija iz 2012. godine, koju su kritičari ocijenili sa samo 11 posto, a publika s 47 posto.

Pročitajte više