Nakon istraživanja tržišta Idris Elba je opet favorit za ulogu Jamesa Bonda

Foto: EPA

IDRIS ELBA je navodno ponovo u pregovorima za glavnu ulogu u sljedećem nastavku franšize filmova o Jamesu Bondu nakon što su producenti proveli istraživanje tržišta u kojem se pokazao jednim od najomiljenijih kandidata.

Producentica franšize Barbara Broccoli ranije ove godine potvrdila je da je Elba "dio razgovora" da bude sljedeći agent 007. Ranije je Elba odbacio ideju da glumi špijuna i raspravljao o mogućnosti da glumi negativca, ali se ponovo razmatra za glavnu ulogu nakon što je visoko rangiran u istraživanju tržišta, navodi The Sun.

"Idris je dugo bio u pregovorima za ulogu u sljedećoj eri priče o Jamesu Bondu, a prošle godine se razmatrao za ulogu negativca", rekao je neimenovani izvor za The Sun.

"Međutim, pregovori za glavnu ulogu ponovo su počeli jer su producenti shvatili koliko će biti popularan nakon tajnog istraživanja tržišta. On se visoko pozicionirao među raznolikom grupom filmofila pozvanih da sudjeluju u istraživanju", navodi izvor.

Vijesti dolaze nakon što je producentica Barbara Broccoli priznala da će trebati mnogo vremena da izaberu zamjenu za Daniela Craiga. Broccoli je inzistirala na tome da nije tako lako odabrati glumca koji će preuzeti ulogu kultnog špijuna.

"To je velika odluka. Nije samo dodjela uloge. Radi se o potpunom preispitivanju puta kojim idemo", rekla je u razgovoru za Variety.

Pročitajte više