Netflixov novi film oduševio je kritičare, na Rotten Tomatoesu ima 100%

Screenshot: Youtube

AKO postoji jedna stvar koja je zajednička svim filmovima o psima, to je da su emotivni. Ako je u priču upleten čovjekov najbolji prijatelj, film će vas gotovo sigurno pogoditi ravno u srce, a ako tome dodate i inspiraciju iz stvarnog života, dobit ćete buru emocija.

Očito se upravo to dogodilo s Netflixovim novim filmom Rescued By Ruby, koji je na streaming platformu stigao 17. ožujka i temelji se na priči o stvarnom mješancu australskog ovčara i border collieja koji se zove Ruby. Ruby je odvedena u sklonište za životinje na Rhode Islandu nakon što je kao štene pokazivala probleme u ponašanju, a unatoč tome što joj je pet različitih obitelji dalo priliku za novi dom, svaki je put nažalost vraćena u sklonište.

 

Desetnik državne policije Daniel O'Neil došao je u sklonište 2011. godine u nadi da će pronaći psa tragača i odlučio je odvesti Ruby na obuku za policijskog psa. Pronašla je svoje mjesto u policiji, a 2017. godine sudjelovala je u potrazi za tinejdžerom koji je bio izgubljen 36 sati na planinarenju.

Dirnuo je gledatelje

Rubyn rad detaljno je opisan u Rescued By Ruby, u kojem glavnu ulogu igra još jedan bivši pas iz skloništa kojem su dreseri pasa iz filma spasili život. Govoreći o filmu za Associated Press, O'Neill ga je opisao kao "istinitu priču o autsajderu".

"To je poput božanske intervencije. Pružena joj je šansa i činila je sve da je iskoristi. Imate kujicu koje su se svi odrekli, a promijenila je živote toliko ljudi", rekao je.

Na portalu Rotten Tomatoes Rescued By Ruby ima 100 posto pozitivnih recenzija kritike, kao i visokih 90 posto pozitivnih recenzija publike. Jedan oduševljeni gledatelj komentirao je: "Rescued By Ruby je izvrstan film o psima. Definitivno ćete plakati. Izvrstan!"

"Upravo sam završio gledanje filma Rescued by Ruby na Netflixu, koji je istinita i zaista dirljiva priča. Bio sam baš dirnut i rasplakao se na posljednjoj sceni. Toplo preporučujem da ga pogledate, posebno oni koji vole pse", zadovoljno je komentirao drugi.

Pročitajte više