Nicolas Cage u novom filmu glumi Drakulu, pogledajte kako izgleda

Screenshot: Youtube

STUDIO Universal je objavio prvi trailer za Renfield, film o Drakuli s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi.

Unatoč znatiželji obožavatelja Nicolasa Cagea, Oscarom nagrađeni glumac nije glavni lik. Umjesto njega, protagonist i onaj po kojem je film i nazvan je Nicholas Hoult, koji glumi Renfielda, desnu ruku transilvanskog grofa Drakule.

Renfield počinje kao odani sluga koji se postupno razočara zbog Drakulinih zlonamjernih djela. Kad mu prometna policajka, koju glumi Awkwafina, zapne za oko, ljubav potakne Renfielda da preispita svoj pogled na život i svoju spremnost da nastavi pomagati Drakuli.

U zapisima Brama Stokera Renfield je nešto drugačiji lik

U Stokerovim spisima Renfield je prikazan kao zabludjeli zatvorenik u ludnici koji jede živa bića jer vjeruje da će ga njihova krv učiniti besmrtnim. No Stoker naposljetku otkriva da su ti čudni postupci rezultat toga što mu je Drakula isprao mozak.

Film je režirao Chris McKay, koji je prethodno režirao The Lego Batman Movie i njegov nastavak, dok se scenarij temelji na ideji kreatora stripa The Walking Dead Roberta Kirkmana.

"Ono što ga čini super zabavnim je to što je komedija. A kada pogodite taj ton kako treba, komedija i horor, poput Američkog vukodlaka u Londonu, to je sjajno", rekao je Cage u intervjuu za Variety prošli mjesec. 

Hoult bi se također trebao pojaviti u filmu Nosferatu redatelja Roberta Eggersa, remakeu klasika iz 1929. godine koji je neslužbeno adaptiran prema Stokerovom romanu iz 1897. godine. Renfield će se premijerno prikazati u kinima 14. travnja 2023.

Pročitajte više