Njemačka akcijska drama dominira svjetskim ljestvicama

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIXOV akcijski triler Majka (The Mother), s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi, posljednjih je nekoliko tjedana bio najpopularniji film na platformi, ali ovaj tjedan je bačen na treće mjesto. 

Ispred Majke se nalazi horor film Tin&Tina, koji je nedavno imao premijeru, a na prvom mjestu se nalazi Krv i zlato (Blood and Gold), njemački film koji je premijerno prikazan na Fantasy Filmfestu u travnju ove godine, a na Netflixu je imao premijeru 26. svibnja. Prema stranici FlixPatrol, film je trenutno među Top 10 najgledanijih Netflixovih filmova u svim zemljama. 

Film je režirao Peter Thorwath, a radnja je smještena u proljeće 1945. godine, u zadnje dane Drugog svjetskog rata. Film prati njemačkog vojnika Heinricha koji traži svoju kćer, dok postrojba SS-ovaca traži židovsko blago u udaljenom selu.

U Krvi i zlatu glume Robert Maaser, Jördis Triebel i Alexander Scheer. Maaser je poznat po filmu Nemoguća misija: Odmetnuti, a Triebel je poznata po ulozi u Netflixovoj seriji Dark, dok se Scheer pojavio u filmu Pirati s Kariba: Salazarova osveta.

Gledatelji su na Twitteru podijelili mišljenje o filmu. "Upravo sam pogledao Netflixov film Krv i zlato. Prekrasan, mračan i odličan prikaz vesterna", "Nikad nisam vidjela bolje scene borbe u njemačkom filmu nego u Krvi i zlatu. Impresivno", napisali su neki od gledatelja.

 

Pročitajte više