Novi spin-off The Walking Deada kritičari uspoređuju s HBO-ovom hit serijom

Screenshot: Youtube/AMC

TELEVIZIJSKI kanal AMC uskoro izbacuje novi spin-off hit serije o zombijima The Walking Dead, nazvan The Walking Dead: Daryl Dixon, s Normanom Reedusom u glavnoj ulozi.

Kreator serije je David Zabel, koji je radio na seriji Hitna služba (ER), a osim Reedusa, u seriji glume Clémence Poésy i Adam Nagaitis.

Serija će pratiti favorita obožavatelja Daryla Dixona (Reedus), koji završi u Francuskoj, otkud je potekao virus koji pretvara ljude u zombije. Dixon pokušava naći put kući, ali prvo mora pomoći jednoj djevojčici, koja bi mogla biti ključ za spas čovječanstva, da dođe na zadanu lokaciju. 

 

The Walking Dead: Daryl Dixon je već naišao na kritike jer je radnja spin-offa gotovo identična HBO-ovoj ovogodišnjoj seriji The Last of Us, adaptaciji istoimene videoigre studija Naughty Dog. Ipak, izvršni producent Greg Nicotero tvrdi da je sve slučajnost, piše The Hollywood Reporter. 

"Bili smo duboko u produkciji kada je izašla serija The Last of Us", rekao je Nicotero tijekom jednog intervjua, iako je videoigra The Last of Us, po kojoj je HBO snimio svoju seriju, izašla 2013. godine. 

Kritike za spin-off su većinom pozitivne

Unatoč sličnostima sa serijom The Last of Us, kritičari koji su do sada imali priliku pogledati spin-off su uglavnom zadovoljni. The Walking Dead: Daryl Dixon trenutno ima ocjenu od 69% na portalu Rotten Tomatoes. 

"Može li ova serija oživjeti franšizu za koju mnogi vjeruju da je mrtva? Još uvijek čekamo odgovor na to pitanje. Ali ako na nju gledamo samostalno, serija The Walking Dead: Daryl Dixon je iznenađujuće prekrasna, dirljiva i zanimljiva za gledati", napisali su kritičari portala The Wrap. 

"Prvi put nakon dugo vremena Daryl Dixon djeluje kao stvarni lik, kao da je slojevita osoba kojoj pucanje iz samostrela nije jedina crta ličnosti. Bez obzira na to u kojem smjeru će ići njegov lik u ovoj novoj priči, i on i sami spin-off mogu samostalno stajati u širokim bespućima franšize The Walking Dead, unatoč nedostacima", piše Collider. 

The Walking Dead: Daryl Dixon ima ukupno šest epizoda, a prva epizoda će biti premijerno prikazana 10. rujna ove godine. 

Pročitajte više