Ljubitelji Bridgertona su u šoku zbog velike promjene u trećoj sezoni

Screenshot: YouTube/Netflix

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz treće sezone Bridgertona i romana When He Was Wicked, nemojte čitati dalje.

IAKO je Netflixova serija Bridgerton od samog početka prikazivana kao povijesna fikcija koja ne odražava stvarno stanje Ujedinjenog Kraljevstva na početku 19. stoljeća, jedna velika promjena u trećoj sezoni šokirala je brojne obožavatelje.

Drugi dio treće sezone Bridgertona imao je premijeru 13. lipnja, a u glavnom fokusu bio je napeti odnos između Penelope Featherington i Colina Bridgertona, kojima na putu do sreće stoji činjenica da je Penelope kao spisateljica Lady Whistledown nanijela bol brojnim ljudima. No, to nije jedina priča koju pratimo u trećoj sezoni.

Priča o Francesci Bridgerton i Johnu Stirlingu

Jedna od sporednih priča koju istražuje nova sezona je razvoj veze između Colinove sestre Francesce i njezina zaručnika Johna Stirlinga. Francesca i John privučeni su jedno drugom jer su oboje introvertirani i jako tihi te izbjegavaju društvene interakcije kad god je to moguće. Njihov nekonvencionalni odnos na prvu je osvojio gledatelje, zbog čega su odmah postali favoriti obožavatelja.

John Stirling i Francesca Bridgerton Screenshot: YouTube/Netflix

Premda na prvu djeluju kao savršen par, dio gledatelja primijetio je da Francesca u nekim scenama izgleda kao da preispituje svoju odluku. Primjerice, nakon poljupca na vjenčanju, koji bi trebao biti jedan od najsretnijih trenutaka u njezinom životu, Francesca na trenutak izgleda zbunjeno i razočarano. Isto tako, dan poslije vjenčanja, nakon što upozna Johnovu rođakinju Michaelu Sterling, izgleda kao da se zaljubila na prvi pogled.

Kontrast s romanom

Serija Bridgerton inspirirana je romanima Julie Quinn, a s Francescinom pričom upoznajemo se u romanu When He Was Wicked. No, za razliku od serije, Francesca iz romana duboko je zaljubljena u Johna od samog početka i ne primjećuje nikoga drugoga.

Nadalje, Johnova rođakinja Michaela ne postoji u knjizi. Izvršna producentica i scenaristica treće sezone Jess Brownell odlučila je promijeniti spol Johnovog rođaka Michaela, koji se pojavljuje u romanu, kako bi Francesca mogla dobiti homoseksualnu priču.

Michaela Stirling Screenshot: YouTube/Netflix

Autorica romana Julia Quinn dala je svoju podršku Netflixu i scenaristima kada je riječ o promjeni Francescine priče. No, obožavatelji romana razočarani su tom odlukom. Iako nemaju ništa protiv prikaza homoseksualnih veza u seriji, obožavatelji vjeruju da promjena Michaelovog spola nema nikakvog smisla u kontekstu Francescine priče.

Naime, John tragično umire na početku romana When He Was Wicked. Francescu njegova smrt teško pogađa i jedini razlog zašto uopće traži novog muža jest činjenica da stvarno želi imati djecu. Osim toga, cijelo vrijeme bori se s neplodnošću i to joj stvara veliki stres.

Neki obožavatelji razočarani su promjenama

Dio obožavatelja koji su razočarani ovim promjenama podijelio je svoje mišljenje na društvenim mrežama.

"Meni nije smetala promjena spola, mislim da bi to mogla biti zanimljiva priča. Međutim, naljutilo me je što se Francesci nije svidio Johnov poljubac na vjenčanju i to što se odmah zaljubila u Michaelu. Francesca je iskreno voljela Johna i ne razumijem zašto su stavljali toliki naglasak na to da 'ljubav može biti mirna i stabilna' ako će ubaciti tako nešto na kraj sezone", napisala je jedna obožavateljica.

"Jako sam razočarana što će Francescina priča u seriji biti potpuno drukčija od knjige. Imala sam problema s neplodnošću i suosjećala sam s njezinom pričom", dodala je druga obožavateljica.

"Užasno mi je što su ubacili Michaelu, a nije mi se svidjelo ni to što rade s Benedictom, kao da pokušavaju popuniti kvotu. Skrenuli su pažnju s glavne priče. Jako me razočaralo što neplodnost neće biti dio nove priče", dodala je treća.

Francesca Bridgerton Screenshot: YouTube/Netflix

No, drugi dio gledatelja ima pozitivniji pristup prema promjenama u seriji.

"Nisam čitala romane, tako da nisam upoznata s ljubavnim parovima u priči. Kada su prikazali Michaelu, mislila sam da će ona završiti s Eloise, ali kada sam vidjela Francescinu reakciju, pomislila sam: 'Znate što? Ovo je još bolje.' Mislim da će imati predivnu priču i Masali će biti odlična u ulozi", napisala je jedna obožavateljica.

"Kao homoseksualnoj osobi, jako mi je drago što će Francesca možda biti u vezi sa ženom. Bolno mi je vidjeti ovu mržnju", dodala je druga.

"Nisu mi jasni ljudi koji gledaju nešto iako im se nije svidjelo nakon prve sezone. Kada se meni nešto ne sviđa, ugasim to nakon nekoliko epizoda i više se ne vraćam", napisala je treća.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.