Otkazana serija sada je jedna od Netflixovih najgledanijih na svijetu

Screenshot: Youtube

NETFLIX često otkazuje serije koje publika voli, a nedavno smo pisali kako se odlučuje hoće li streaming servis određeni sadržaj zadržati ili otkazati.

Serija Manifest originalno je emitirana na NBC-ju 2018., a onda ju je ta kuća otkazala nakon tri sezone. S obzirom na njezinu popularnost, odlučio ju je preuzeti Netflix i produžiti za još jednu sezonu.

Izvješće iz 2022. pokazalo je da je prvih nekoliko epizoda četvrte sezone prikupilo nevjerojatnih 57.1 milijuna sati u prva tri dana emitiranja. Usprkos tome, odlučeno je da je četvrta sezona ujedno i posljednja, iako je kreator serije Jeff Rake izvorno planirao šest sezona.

Netflix navodno nije htio riskirati potencijalni pad gledanosti, a izvršna direktorica za sadržaj na Netflixu, rekla je da su htjeli kreatoru Manifesta dati priliku da gledateljima da neki zaključak, čak i ako to znači da serija treba završiti ranije nego što je on to namjeravao.

U seriji se radi o skupini stranaca koji završe na istom letu od Jamajke do New Yorka. Avion je tajanstveno sletio pet godina nakon što je poletio, a putnike se smatralo mrtvima. Dok se pokušavaju ponovno integrirati u društvo, putnici doživljavaju čudne fenomene, poput vizija budućnosti i drugih bizarnih stvari.

Četvrta sezona ima impresivnih 88 posto na Rotten Tomatoesu, a Manifest je i danas jedna od najgledanijih serija na Netflixu na globalnoj razini.

Pročitajte više