Otkriveno je tko će zamijeniti najnoviju zvijezdu poznate britanske ZF serije

Screenshot: YouTube/Disney+

ČASOPIS Variety potvrdio je da Millie Gibson, zvijezda 14. sezone BBC-jeve serije Doctor Who, neće glumiti Doktorovu suputnicu u 15. sezoni britanske hit-serije. Umjesto nje, suputnicu Petnaestog Doktora, kojeg glumi Ncuti Gatwa, utjelovit će glumica Varada Sethu, koju smo gledali u seriji Andor i filmu Jurassic World Dominion.

Varada Sethu u seriji Andor Screenshot: YouTube/Disney+

Gibson se proslavila ulogom u britanskoj sapunici Coronation Street, a u seriji Doctor Who, u kojoj je utjelovila Ruby Sunday, prvi put se pojavila u prošlogodišnjem božićnom specijalu Ruby Sunday.

Glumica je svoju ulogu reprizirala i u četrnaestoj sezoni serije, koja će biti dostupna na streaming servisu Disney+ od svibnja ove godine. Osim nje, u četrnaestoj sezoni glume i Yasmin Finney, Bonnie Langford, Jonathan Groff i Indira Varma.

Povratak korijenima

Doctor Who ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje prikazivana i najuspješnija znanstvenofantastična serija svih vremena. Serija zasad ima 875 epizoda, a prva epizoda prikazana je davne 1963. godine. 

Pošto je izvršni producent 14. i 15. sezone serije Russell T. Davies, fanovi vjeruju da je do Gibsoninog odlaska došlo zbog prirodnog tijeka scenarija, a ne zbog problema na setu.

Naime, Davies je bio producent Doctora Whoa od 2005. do 2010. godine, kada je Desetog Doktora glumio David Tennant, a u to vrijeme Doktor je svaku sezonu imao novog suputnika. Obožavatelji se nadaju da će serija nastaviti biti originalna, unatoč povratku korijenima.

"Deseti Doktor je imao jednog suputnika po sezoni. Ovo je samo povratak Russell T. Daviesa njegovim korijenima", napisao je jedan obožavatelj na Redditu, na što je drugi nadodao: "Toga se i najviše bojim, ako ću biti iskren. Nadam se da Russell T. Davies neće samo ponavljati istu stvar nakon deset godina."

Davies i studio Bad Wolf trenutno snimaju 15. sezonu Doctora Whoa u Walesu.

 

 

Pročitajte više