Ova komedija je najbolji film o putovanju kroz vrijeme, prema kritičarima

Screenshot: YouTube

Putovanje kroz vrijeme nije strana tematika u filmovima. Obično se može vidjeti u komedijama koje istražuju prošlost svojih likova ili alternativne verzije vlastitog svijeta. U posljednje vrijeme ova tematika često se koristi u filmovima o superherojima. Njihove priče došle su do sfere multiverzuma pa to koriste kao najčešći razlog za putovanja kroz vrijeme.

Nije tajna da je trilogija Povratak u budućnost "kriva" za popularnost ovakvih filmova. No bilo je još nekih odličnih filmskih projekata koji su se time bavili. Primjerice, malo tko je ostao ravnodušan na Izvrsnu avanturu Billa i Teda ili Jacuzzi Express. Unatoč brojnim odličnim filmovima koji su se bavili putovanjem kroz vrijeme, samo je jedan mogao dobiti titulu najboljeg.

Odličan scenarij i izvedbe glavnih glumaca bili su ključni razlozi

Kritičari Screen Ranta sastali su se kako bi odabrali najbolji film o putovanju kroz vrijeme. Na kraju su došli do jasnog zaključka i odabrali originalni Povratak u budućnost iz 1985. godine kao film koji se može pohvaliti tom titulom. Nekoliko je razloga za to, no kritičari navode da su glavni glumci Michael J. Fox i Christopher Lloyd fantastičan duo. Odličan scenarij i njihove izvedbe pravi su pokazatelji savršenog filma.

 

U prvom filmu iz omiljene franšize Marty McFly slučajno je poslan 30 godina u prošlost te mora osigurati da se njegovi roditelji zaljube kako bi se mogao vratiti u budućnost. U isto vrijeme mora surađivati s mlađom verzijom Doca Browna kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako Martyjeva egzistencija ne bi došla u pitanje.

Pročitajte više