Ova njemačka serija već je tjedan dana jedna od najgledanijih na Netflixu

Screenshot: YouTube/Netflix

NA NETFLIX je prošli tjedan stigla njemačka miniserija The Signal (Das Signal), koja se brzo popela na drugo mjesto ljestvice gledanosti, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Riječ je o znanstvenofantastičnoj triler-seriji koja se sastoji od četiri epizode, a koju je režirao Florian David Fitz, jedan od glavnih glumaca.

 

 UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz serije The Signal, nemojte čitati dalje.

Serija prati Svena (Fitz) i njegovu kćer Charlie (Yuna Bennett), koji čekaju da se Charliejina majka, Paula (Peri Baumeister), vrati sa svemirske misije na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Rastresena Paula odbija aktivirati padobrane pri slijetanju na Zemlju, ali ih ipak uključi u zadnji tren. Njezin muž i kći zajedno gledaju slijetanje letjelice.

Nakon što sleti u Čile, Paula nazove svog muža prije leta u Njemačku, ali preko telefona zvuči misteriozno i uplašeno, što samo zbuni Svena. Idući dan, Sven i Charlie odlaze do zračne luke kako bi dočekali Paulu, ali tamo doznaju da je njezin avion nestao u blizini Irske.

Sporedne uloge igraju Katharina Schüttler, Hadi Khanjanpour, Sheeba Chaddha, Seumas F. Sargent, Nilam Farooq i Uwe Preuss.

Gledatelji su oduševljeni

Gledatelji su putem društvenih mreža izrazili svoje oduševljenje. The Signal je mnoge podsjetio na Appleovu znanstvenofantastičnu seriju Constellation.

"Upravo sam pogledao miniseriju The Signal na Netflixu. Wow. Pogledajte je. To je priča o ljubavi, čovječnosti i nadi", napisao je jedan korisnik X-a, prenosi Daily Mail.

"The Signal na Netflixu je dobra serija, po mom mišljenju", napisao je drugi.

"Upravo sam pogledao četiri sata Netflixove miniserije The Signal. Moderna prezentacija klasične televizijske znanstvenofantastične serije. Slična je Bradburyjevom romanu The Martian Chronicles. Nemojte dopustiti lošim kritikama da vas zavaraju", dodao je treći.

 

Pročitajte više