Ovaj film je dobio najveće ovacije u Veneciji, ali glavni glumci se nisu pojavili

FILM Poor Things dobio je pohvale kritičara i osmominutne ovacije na Venecijanskom filmskom festivalu. Priča nadahnuta Frankensteinom ponovno je ujedinila glumicu Emmu Stone i redatelja Yorgosa Lanthimosa, koji su posljednji put surađivali u hitu The Favourite iz 2018.

Poor Things je adaptacija romana Alasdaira Graya iz 1992., opisanog kao "postmodernistička revizija Frankensteina". Stone glumi Bellu Baxter, "erotomanku" koja se utapa, a potom je u život vrati ludi znanstvenik Willem Dafoe.

No ona se iz zagrobnog života vraća s mozgom bebe, što znači da sve mora ponovno naučiti. Prije nego što je Dafoe uspije oblikovati u svoju savršenu družicu, ona bježi od društva sa svojim ljubavnikom Markom Ruffalom na dinamičnu avanturu širom svijeta.

 

Film ima 100% na Rotten Tomatoesu, a kritičari su pohvalili Emmu Stone za glumu i hrabrost u filmu koji sadrži niz slikovitih scena seksa.

"Ovo je najhrabrija izvedba u karijeri Emme Stone. Uloga je imala teške fizičke i psihičke zahtjeve", stoji u kritici The Independenta.

Clayton Davis iz Varietyja također je oduševljen glumom Emme Stone te smatra da bi joj ova uloga mogla donijeti nominaciju za Oscara.

Zbog štrajka scenarista i glumaca na premijeri u Veneciji nisu se pojavili ni Emma Stone, ni Willem Dafoe i Mark Ruffalo.

Pročitajte više