Ovo je 10 najuspješnijih Warner Bros. filmova po zaradi

Screenshot: YouTube

SITUACIJA u Warner Bros. Discoveryju lagano se smiruje nakon brojnih kontroverznih situacija koje su kompaniju pratile proteklih godina. Dugi period prošlog desetljeća doveo je do toga da njihove poznate franšize stagniraju ili se nalaze u silaznoj putanji.

To se odrazilo i na zaradu u kinodvoranama pa je, primjerice, DC Studios doživio promjenu vodstva, dok Harry Potter franšiza dobiva seriju na HBO Maxu nakon fijaska Fantastičnih zvijeri. U nastavku pogledajte koji su najuspješniji filmovi Warner Brosa.

10. Harry Potter i Darovi smrti 1. dio (2010.) – 951.032.438 dolara

Sedmi film o Harryju Potteru i nastavak Princa miješane krvi. Priča prati kako poznati čarobnjak i njegovi prijatelji pokušavaju pronaći tajnu Voldemortove (Ralph Fiennes) besmrtnosti. Prvi dio velikog finala imao je najbolje otvorenje 2010. godine, kad je u debitantskom vikendu ostvario zaradu od 330 milijuna dolara.

 

9. Hobit: Smaugova pustoš (2013.) – 959.358.436 dolara

Nastavak Hobita donosi nam priču u kojoj patuljci s Bilbom Bagginsom (Martin Freeman) pokušavaju preoteti Lonely Mountain od Smauga, zmaja koji se tamo nalazi. U međuvremenu ih prati vojska orka, dok Gandalf (Ian McKellen) istražuje povratak zaboravljenog zla.

8. Harry Potter i Kamen mudraca (2001.) – 965.043.494 dolara

Film koji je pokrenuo svijet Harryja Pottera na filmskom platnu nastao je kao adaptacija istoimene knjige. Upoznajemo se s mladim čarobnjakom Harryjem Potterom (Daniel Radcliffe) koji odlazi u čarobnjačku školu Hogwarts, gdje otkrije istinu o sebi i upoznaje nove prijatelje.

 

7. Vitez tame (2008.) – 998.725.484 dolara

Mnogi upravo ovom filmu laskaju da je najbolji film o superherojima, a to ponajviše možemo zahvaliti redatelju Christopheru Nolanu. U filmu se pojavljuje Joker (Heath Ledger) koji radi kaos u Gothamu, a da bi ga zaustavili, snage udružuju Batman (Christian Bale), odvjetnik Harvey Dent (Aaron Eckhart) i policijski zapovjednik Jim Gordon (Gary Oldman). S njima trojicom Joker ne samo da se igra mačke i miša već ih psihološki testira kako bi vidio mogu li se nositi s nepravdom u gradu.

6. Hobit: Neočekivano putovanje (2012.) – 1.014.938.545 dolara

Prvi prednastavak Gospodara prstenova upoznaje nas s mladim Bilbom Bagginsom koji se udružuje s patuljcima koji žele preoteti planinu, njihov nekadašnji dom, i svo zlato koje se u njoj nalazi. Bilbo se u međuvremenu upoznaje s neobičnim stvorenjem i dolazi u posjed zlatnog prstena. Jedan djelić uspjeha očituje se i u tome što je ovo bio prvi film iz svijeta Gospodara prstenova nakon gotovo 10 godina.

5. Joker (2019.) – 1.066.208.658 dolara

Jedan od uspješnijih DC filmova u posljednje vrijeme, koji nije bio dio DC svijeta u viziji Zacka Snydera, prati priču propalog komičara tijekom 1980-ih godina u Gothamu. Kroz radnju možemo vidjeti kako on lagano ludi i pretvara se u zloglasnog zlikovca.

 

4. Vitez tame: Povratak (2012.) – 1.082.228.107 dolara

Radnja filma odvija se osam godina nakon događaja iz Viteza tame. Batman se umirovio, no iz mirovine ga vraća dolazak zloglasnog Banea (Tom Hardy). Bane želi preoteti Gotham i pokazati pravu istinu o Harveyju Dentu. U borbi protiv Banea Batman se udružuje sa Selineom Kyle (Anne Hathaway).

3. Aquaman (2018.) – 1.143.758.700 dolara

Najuspješniji film DC Studiosa dolazi nam od redatelja Jamesa Wana, a glavnu ulogu ima Jason Momoa. Arthur Curry suočava se s najvećim testom dosad, a to je sprječavanje rata između kopnenog i morskog svijeta. Arthur doznaje da je pravi nasljednik trona u Atlantidi, no na njemu sjedi njegov polubrat Orm (Patrick Wilson) koji želi ujediniti podvodni svijet kako bi napao onaj kopneni.

2. Harry Potter i Darovi smrti 2. dio (2011.) – 1.313.548.963 dolara

Drugi dio velike završnice Harryja Pottera i njegove borbe protiv Voldemorta. Harry i njegovi prijatelji nastavljaju potragu za predmetima koje moraju uništiti kako bi oduzeli Voldemortu besmrtnost. Velika bitka između dobra i zla odvija se u dvorištu čarobnjačke škole Hogwarts u kojem profesori i učenici odolijevaju napadima Voldemortove vojske.

1. Barbie (2023.) – 1.403.150.553 dolara

Film Grete Gerwig u kojem vidimo kako Barbie (Margot Robbie) proživljava krizu, shvativši da njeno tijelo nije savršeno, i odlazi u stvarni svijet. S njom odlazi i Ken (Ryan Gosling), koji ostaje toliko očaran stvarnim svijetom da po povratku odlučuje uspostaviti patrijarhat.

 

Pročitajte više