Ovo je jedan od najvećih Disneyjevih promašaja u posljednjih nekoliko godina

Screenshot: YouTube/Lucasfilm

DISNEYJEV najnoviji financijski izvještaj potvrdio je da je studio prošle godine izgubio 134.2 milijuna dolara na filmu Indiana Jones i artefakt sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny), piše Forbes.

Posljednji nastavak popularne franšize smješten je u 1969. godinu i prati umirovljenog Indianu Jonesa, koji sa svojim kumčetom Helenom (Phoebe Waller-Bridge) pokušava pronaći moćni artefakt prije nego što padne u ruke nacističkih znanstvenika. Artefakt omogućava korisnicima putovanje kroz vrijeme, a nacisti ga žele iskoristiti kako bi promijenili ishod Drugog svjetskog rata.

Zvjezdanu postavu činili su John Rhys-Davies, Karen Allen, Antonio Banderas, Toby Jones, Boyd Holbrook i Mads Mikkelsen.

 

Prema Forbesu, troškovi snimanja i postprodukcije dosegnuli su vrtoglavih 387.2 milijuna dolara, dok je zarada iznosila 384 milijuna dolara. No dio zarade otišao je kinima u kojima se film prikazivao.

Kritičari su Artefakt sudbine ocijenili sa 70 posto na Rotten Tomatoesu, a publika s 88 posto. Iako se film svidio publici, to nije bilo dovoljno da dostigne uspjeh svog prethodnika, filma Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje, koji je zaradio više od 790 milijuna dolara iako ga mnogi obožavatelji smatraju najgorim filmom u franšizi.

Pročitajte više