Popularni detektivski film iz 2019. dobit će novi nastavak, evo kad počinje snimanje

Screenshot: YouTube/Lionsgate

REDATELJ Rian Johnson radi na drugom nastavku filmskog hita Knives Out, potvrdio je Collider. Prvi film iz serijala, nazvan Knives Out, imao je premijeru 2019. godine i brzo je postao kritički i komercijalni uspjeh. Prvi nastavak Glass Onion: A Knives Out Mystery izašao je 2022. na Netflixu. Oba filma su dobila nominacije za Oscar - Knives Out za najbolji originalni scenarij, a Glass Onion za najbolji adaptirani scenarij.

Johnson kroz serijal Knives Out odaje počast spisateljici Agathi Christie. Filmovi prate privatnog detektiva Benoita Blanca, koji je u oba filma istraživao zločine vezane uz privilegirane članove društva.

 

U serijalu su zasad glumile neke od najvećih holivudskih zvijezda, poput Ane de Armas, Jamie Lee Curtis, Chrisa Evansa, Edwarda Nortona, Toni Collette, Christophera Plummera i brojnih drugih.

Radnja i naslov trećeg filma Knives Out još nisu poznati. Daniel Craig potvrdio je da će ponovno utjeloviti poznatog detektiva.

Johnson je u listopadu prošle godine rekao da film polako napreduje, no do zastoja je došlo zbog štrajka scenarista:

"Scenarij polako napreduje. Očito nisam mogao raditi na njemu tijekom štrajka, a sada, kada je završio, bacam se na posao punom snagom, tako da polako napreduje. Imam premisu, imam okruženje, znam kako film izgleda u mojoj glavi. Sve što trebam je napisati prokleti scenarij."

Ljubitelji detektivskih filmova mogu pogledati Glass Onion: A Knives Out Mystery na Netflixu dok iščekuju treći film serijala.

 

Pročitajte više