Poruke iz Netflixove hit serije o uhođenju su stvarne, gledatelji su u šoku

Screenshot: Youtube

Najnoviji Netflixov hit još je jeziviji nakon saznanja da su poruke stalkera (osobe koja uhodi), koje se koriste u seriji, stvarne.

Na streaming platformu stigla je serija Baby Reindeer, koja je u kratkom roku postala druga najgledanija u Hrvatskoj. Scenarij i ideja su djelo Richarda Gadda, a radnja se vrti oko Donnyja, ambicioznog muškarca koji se preselio u London kako bi ostvario san o karijeri stand-up komičara.

U kasnim dvadesetima, Donny još uvijek nije ostvario svoj san i radi u pubu gdje jednog dana navraća žena Martha. Ona se nasmije njegovim šalama i pokaže interes za njega. Kako se njihovo prijateljstvo razvija, ispostavlja se da Martha ima povijest uhođenja i da je postala opsjednuta Donnyjem.

Serija je bazirana na stvarnom iskustvu Richarda Gadda. Priznao je da je bio žrtva uhođenja. Šest godina ga je uhodila žena, dok se konačno nije umiješala policija. Još bizarnije, mnogi e-mailovi koje je primio od te žene prikazani su tijekom serije.

Jedan od e-mailova glasi: "Trebam zgodnog dečka koji izgleda kao mladi irvas, da se brine o meni."

"Nisi neko vrijeme bio u pubu? Što se događa?" piše u drugom.

Kako je otkrio, Gadd je u četiri godine primio 41.071 e-mail, 350 sati govorne pošte, 744 tweeta, 46 Facebook poruka i 106 stranica pisama.

Gledateljima priča djeluje kao fikcija

Gledatelji su u Facebook grupi Netflix Bangers izrazili šok zbog činjenice da je radnja nastala po istinitoj priči, ali i zbog toga što je glavni glumac i autor žrtva istinite priče.

"Zvuči kao fikcija, potpuno nestvarno", "Sve te poruke izgledaju kao da su ih pisale dvije različite osobe", "Čovjek kaže da je primao 80 mailova dnevno. To je zastrašujuće", neki su od komentara.

Gledatelji hvale seriju, kao i Gaddovu izvedbu. Jessica Gunning, koja glumi stalkera, također je dobila brojne pohvale zbog toga što je uspješno unijela nelagodu u svoj lik.

Pročitajte više